Zoeken

Brooklands veilt 2013 NGM Forward FTR Kawasaki

31 mei 2014
Altijd al een MotoGP machine willen hebben en toevallig ergens nog een erfenis liggen in een oude sok? Tijdens de Historics at Brooklands veiling van 7 juni aanstaande wordt namelijk de 2013 NGM Forward FTR Kawasaki van Colin Edwards geveild. De racer moet naar verwachting tussen de £55.000 en £65.000 gaan opbrengen.

NGM Forward_Kawasaki_Edwards

Het komt haast nooit voor dat een Grand Prix racer ter veiling wordt aangeboden, laat staan een machine die een jaar geleden nog werd geracet. Het NGM Forward Racing Team biedt zelfs twee machines aan, die van Colin Edwards en die van Claudio Corti. Beide machines worden aangeboden met hun Kawasaki ZX-10R motoren die door de in Frankrijk gevestigde tuning specialist Akira.

Hoewel het 'slechts' CRT machines en dus geen échte MotoGP machines betreft zal het gevoel voor ons gewone stervelingen waarschijnlijk niet minder zijn. De machines worden opgegeven voor een vermogen van 245 pk en een drooggewicht van 157 kilo, goed genoeg om een topsnelheid van 325 km/u te realiseren.

Naast de machine zelf krijg je er ook nog een testdag inclusief monteur bij, die je tijdens die test met raad en daad terzijde zal staan, en twee VIP paddock kaarten voor de Britse ronde van het 2014 MotoGP kampioenschap, dat van 29-31 augustus op het circuit van Silverstone plaatsvindt.

Meer info: Historics.co.uk