Zoeken

Brighton Speed Trials van ondergang gered

24 januari 2014
Er dreigde een einde aan 's werelds langstlopende snelheidsevenement te komen, maar dankzij een intensieve campagne van de Brighton and Hove Motor Club, de organisatoren van het evenement, zijn de Brighton Speed Trials van de ondergang gered.

Brighton Speed_Trials

Begin dit jaar leek het er nog op dat er na meer dan honderd jaar een einde zou gaan komen aan de Brighton Speed Trials, een sprint evenement voor auto's en motoren langs de boulevard, dat jaarlijks flink wat toeschouwers weet te trekken.

Aanleiding voor het ter discussie stellen van het evenement was een dodelijk ongeval van een van de deelnemers in 2012, waarna een onderzoek moest worden ingesteld en dientengevolge het evenement het afgelopen jaar geen doorgang kon vinden.

De gemeenteraad, die van mening was dat het snelheidsevenement niet meer in deze tijd past - en zeker niet in een straat waar normaal gesproken een maximum snelheid van 50 km/u geldt, greep haar kans en weigerde ook voor de 2014 editie een vergunning af te geven.

Al sinds 1905 worden de Speed Trials in Brighton georganiseerd. De lokale bevolking reageerde dan ook verontwaardigd op de beslissing van de gemeente geen vergunning meer af te geven, evenals de motorsport industrie en de vele fans uit binnen- en buitenland.

Door de organisatoren van de Trials, de Brighton and Hove Motor Club, werd meteen een campagne gelanceerd om het evenement van de ondergang te redden. In slechts één maand tijd werden meer dan 12.400 handtekeningen verzameld met de Save the Brighton Speed Trials petitie, en meer dan 7.000 likes op de Facebook pagina.

Dankzij de massale actie is de gemeente nu alsnog overstag gegaan. Het committee van economische ontwikkeling en cultuur heeft gisteravond unaniem beslist dat het evenement groen licht moet krijgen. De Brighton Speed Trials zullen dit jaar op 6 september worden georganiseerd.

Tony Watts, Brighton and Hove Motor Club:
Dit is niet alleen een belangrijke overwinning voor de club, maar ook voor het erfgoed van Brighton, haar inwoners en bedrijven en de historie van het evenement. Dit was ons niet gelukt zonder de massale steun die we hebben ontvangen en ik wil iedereen bedanken die de petitie heeft ondertekend, het bericht online heeft verspreid en de gemeenteraad en lokale krant hierover heeft geschreven.
De gemeenteraad heeft naar haar inwoners geluisterd en in het beste democratische belang van de stad Brighton and Hove gehandeld. We zijn verheugd om nu met de planning van het 2014 evenement en de twee daaropvolgende jaren te kunnen starten. Met de steun die we tot nu toe hebben gehad belooft het dit jaar de beste Speed Trials ooit te gaan worden.