Zoeken

Brammo sluit megadeal met Hong Kong overheid

3 november 2011
Brammo, de Amerikaanse fabrikant van elektrisch aangedreven motorfietsen, heeft een megadeal met de overheid van Hong Kong afgesloten. De voormalige Britse kollonie gaat alle  'verbandingsmotor-motorfietsen' van de overheid, inclusief die van de politie, vervangen door elektrisch aangedreven exemplaren uit huize Brammo.

Brammo_Enertia_Hong_Kong_Police

De Hong Kong Politie zal gaan rijden op de 2012 versie van de Brammo Enertia Plus, terwijl engineers van Hong Kong's afdeling Watervoorziening een civiele versie van de Enertia Plus zullen gaan gebruiken om naar de service locaties rond de Chinese stad-staat te rijden. De Brammo motorfietsen zullen worden geprepareerd door Brammo's Hong Kong exclusief dealer JCAM, een distributeur van elektrische voertuigen die door voormalig acteur en Kong-Fu ster Jackie Chan is opgericht.

De Brammo Enertia is trouwens niet nieuw in het straatbeeld van Hong Kong. De elektrische fiets werd een jaar geleden in Hong Kong geïntroduceerd, waarna op meerdere departementen elektrische motorfietsen werden geëvalueerd voordat de switch werd aangekondigd.

Craig Bramscher, oprichter en CEO Brammo:
Dit is een significante mijlpaal in de adoptie van elektrische voertuigen door overheden. Als 's werelds toonaangevende producent van elektrische motorfietsen waren we overtuigd dat we deze verandering zouden aanvoeren, en we zijn verheugd hier in Hong Kong te zijn gestart met enkele van de meest EV-actieve leiders in de wereld.

Over de exacte financiële waarde van het contract en de lengte zijn door Brammo geen cijfers naar buiten gegeven, hoewel Bramscher wel aangaf dat het een meerjarig contract betreft. Bramscher anticipeert dat orders als deze de komende jaren goed zijn voor 25% van de totale verkoop.