Zoeken

Bo Bendsneijder wildcard European Junior Cup Assen

1 maart 2013
Het lijkt erop dat de investering in wegrace talent langzaam z'n vruchten af aan het werpen is. De jonge, veelbelovende motorcoureur Bo Bendsneijder is verkozen om Nederland te vertegenwoordigen bij de race in Assen tijdens de European Junior Cup, die dit jaar met de nieuwe CBR500R zal worden verreden.

Bo-Bendsneijder

De Europese Junior Cup is de officiële instapcategorie naar de World Superbike Championship en laat jonge coureurs op identieke motoren de strijd met elkaar aangaan. Nadat eerder de beurt aan Kawasaki's Ninja 250R en KTM's 690 Duke was gegaan, is voor dit seizoen de keuze op de nieuwe Honda CBR500R gevallen. Voor de wedstrijd die het weekend van 28 april op Assen wordt verreden heeft de organisatie de veelbelovende coureur Bo Bendsneijder van een wilcard voorzien.

Gerry Bryce, directeur European Junior Cup:
We zijn verheugd om Bo met een wildcard te verwelkomen tijdens de World Superbike Championship in Assen. De splinternieuwe Honda CBR 500 R heeft al uitstekende kritieken gekregen en we zijn er zeker van dat het een fantastische racemotor zal zijn. Bo heeft tot nu toe al een uitmuntende carrière en nadat hij de Moriwaki 250 Cup van vorig jaar won is dit voor hem de ideale stap vooruit, op weg naar het internationale race-podium. Er zijn veel getalenteerde jonge rijders in de EJC van dit jaar, maar met Bo’s kennis van het circuit in Assen en zijn onweerlegbare talent weet ik zeker dat hij streeft naar een thuisoverwinning.