Zoeken

BMW verkoopt Husqvarna aan Stefan Pierer

1 februari 2013
Nog geen vijf jaar nadat BMW Husqvarna overnam van MV Agusta heeft de Duitse motorfabrikant alweer afscheid genomen van het van oudsher Zweedse motormerk. In tegenstelling tot eerdere berichten is Husqvarna echter niet aan KTM verkocht, maar aan KTM CEO Stefan Pierer's eigen bedrijf Pierer Industrie AG.

Stefan Pierer

Het gerucht ging al enkele maanden dat BMW in gesprek was om Husqvarna weer te verkopen, maar kwam deze week in een stroomversnelling nadat onze Britse collega's van MCN claimden over inside information beschikken dat een deal nog deze week bekend zou worden gemaakt.

In een persbericht heeft BMW nu officieel bekend gemaakt Husqvarna inderdaad te hebben verkocht aan Stefan Pierer, de huidige grote baas van KTM. In augustus 2008 en heeft sindsdien veel geld in het in Italië gevestigde bedrijf geïnvesteerd. Volgens BMW is de verkoop het gevolg van een herstructurering als gevolg van de veranderende motormarkten, demografische trends en toenemende milieu eisen. BMW wil het accent op stadse en elektrische mobiliteit gaan leggen.

Met de overname van Husqvarna hoopte BMW destijds voet aan grond te krijgen in het offroad segment, maar sinds de overname zijn de verkopen van Husqarna in dat segment alleen maar onder druk komen te staan. Ook de nieuwe straatmodellen leverden niet het gewenste succes, waardoor BMW zich genoodzaakt zag het merk al weer in de etalage te zetten.

Met het afstoten van Husqvarna richt BMW zich weer op haar core business, die uit premium motorfietsen in het Tour, Allroad, Supersport en Roadster segment bestaat. Het afgelopen jaar werden daar door BMW de nieuwe C 600 Sport en C 650 GT motorscooters aan toegevoegd, welke het volgend jaar zullen worden uitgebreid met een elektrisch aangedreven C-Scooter.