Zoeken

BMW: elfde maand op rij groei verkopen

8 december 2010

Voor de elfde opeenvolgende maand heeft BMW méér motorfietsen verkocht. In november groeide de verkoop met 7,8%, terwijl over het hele jaar gemeten de Duitse motorfabrikant zelfs een groei van 15,1% heeft weten te realiseren.

BMW_R1200GS.jpg

Je zou niet denken dat we nog midden in de kredietcrisis zitten als je de verkoopcijfers van BMW onder ogen krijgt. In november werden 5.930 motorfietsen verkocht (427 meer dan dezelfde periode 2009), over het hele jaar tot eind november gemeten zijn dat er 94.283 (81.946 in dezelfde periode 2009).

Hoewel de Japanse merken de afgelopen 8 maanden ook positieve cijfers wisten te publiceren kromp de wereldwijde markt van nieuwverkopen dit jaar met 11%, waardoor BMW haar wereldwijde marktaandeel in het segment boven de 500cc zag groeien. Ook in ons land doet BMW het zondermeer goed en voert het momenteel de lijst met verkopen aan.

Tenzij Suzuki tegen het eind van het jaar een flinke stunt gaat uithalen om haar sterk gedaalde verkoopcijfers (-25%) op te vijzelen zal BMW dit jaar voor het eerst tot marktleider worden gekroond en daarmee Suzuki naar ruim vijf jaar van de troon verstoten. Niet slecht voor een fabrikant die enkele decennia geleden nog zwaar overwoog haar motorfiets productie te gaan stoppen.