Zoeken

BMW: april 2013 beste maand ooit

14 mei 2013
BMW heeft in april goede zaken gedaan. De Duitse motorfabrikant noteerde de afgelopen maand een plus van 11,5%, waarmee april 2013 met 14.587 verkochte motorfietsen de meest succesvolle maande in de geschiedenis van BMW Motorrad is.

BMW 2013_R1200GS

Ondanks de moeilijke situatie waarin de motorbranche zich wereldwijd nog steeds bevindt weet BMW nog steeds groeicijfers te realiseren. De eerste vier maanden van 2013 wist BMW 39.319 motorfietsen aan de man te brengen, wat een groei is van 5% ten opzichte van de 37.461 stuks van vorig jaar.

Het overgrote deel van de nieuwverkopen kwam voor rekening van de nieuwe lucht/watergekoelde R1200GS, waarvan er tot en met april maar liefst 10.883 werden verkocht. De nieuwe GS is daarmee goed voor een aandeel van 27,7%. Ook de nieuwe HP4 heeft de verwachtingen van BMW overtroffen, daarvan zijn er tot nu toe meer dan 1.300 wereldwijd verkocht.

Heiner Faust, vice-president Sales en Marketing BMW Motorrad:
Wat ons betreft is een groei van 5% ten opzichte van de eerste vier maanden van het afgelopen jaar zeker tevredenstellend. Het was vooral april dat voor deze goede start heeft gezorgd, zoals het in de geschiedenis van BMW de beste maand qua verkopen is geweest.

Net als afgelopen jaar is de huidige motormarkt erg wisselvallig. De ontwikkeling van belangrijke markten Spanje en Italië gaan erg moeizaam, maar dat hebben we weten te compenseren met uitstekende verkopen in de Verenigde Staten, Brazilië, andere Latijns-Amerikaanse markten, Azië en Rusland. Duitsland blijft echter de belangrijkste afzetmarkt.