Zoeken

BMW: 1e kwartaal 2014 nieuw verkooprecord

9 april 2014
De zachte winter heeft niet alleen in Nederland tot topdrukte bij de motordealer geleid. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft BMW Motorrad met 28.719 units haar beste verkoopresultaat ooit behaald.

BMW R1200GS_Adventure_3150

Ten opzichte van het eerste kwartaal van afgelopen jaar werden er wereldwijd ruim 4.000 BMW’s meer verkocht, ofwel een stijging van 16,1% ten opzichte van het afgelopen jaar. Een verkooprecord werd ook over de maand maart genoteerd, die met 15.183 motoren (2013: 13.067) de geschiedenisboeken in is gegaan als het beste maandresultaat ooit.

Heiner Faust, BMW Motorrad hoofd verkoop en marketing:
We hebben een uitstekende start van het nieuwe motorseizoen gehad met een toename van verkoop het eerste kwartaal van 16,1%. In de eerste drie maanden hebben we meer motoren en scooters uitgeleverd dan ooit tevoren in het eerste kwartaal. Belangrijker nog is dat de afgelopen maand de meest succesvolle maand in de geschiedenis van BMW is, met 15.183 motoren verkocht wat een toename van 16,2% is.

Het positieve resultaat is het gevolg van de enorm toegenomen vraag wereldwijd. Het eerste kwartaal was ook in Europa goed, vooral in de Zuid Europese markten werd een enorme groei genoteerd. De sterkste individuele markt voor BMW blijft Duitsland, gevolgd door de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Brazilië en Spanje.