Zoeken

Black Mamba design voor Lorenzo's X-Lite X-802

13 juli 2012
In Assen werd zijn voorsprong in het wereldkampioenschap door landgenoot Bautista nog vakkundig onderuit gekegeld, maar op de Sachsenring kreeg Lorenzo de leiding in het wereldkampioenschap weer in handen nadat Casey Stoner in de voorlaatste bocht onderuit was gegaan. Reden voor X-Lite om Lorenzo's X-802 in Mugello van een speciale 'Black Mamba' print te voorzien.

X802R_REPLICA_LORENZO_MAMBA

Lorenzo heeft dit weekend in Mugello slechts één doel: de leiding in het wereldkampioenschap nog verder vergroten. De Yamaha fabriekscoureur, die dit jaar een ijzersterk seizoen doormaakt, wist het afgelopen jaar de wedstrijd in Mugello te winnen na van de vijfde plaats te zijn gestart.

Om Lorenzo dit weekend extra motivatie te geven heeft Starline een speciale design ontwikkeld voor zijn X-Lite X-802 helm: The Black Mamba, 's werelds snelste slang. Hoewel de snelheid van 20 km/u niet te vergelijken is die van Lorenzo moge de boodschap duidelijk zijn.

Door het spel van zwart en grijstinten moet het net lijken alsof Lorenzo de kop van een slang heeft gekregen. Om dat verder te versterken zijn boven het vizier twee grote ogen gepositioneerd. Aan de achterzijde is de helm voorzien van de tekst 'The Black Mamba' in street-art stijl.

X802R_REPLICA_LORENZO_MAMBA_frX802R_REPLICA_LORENZO_MAMBA_rear

Lorenzo fans kunnen verheugd zijn, de helm zal het volgend jaar in de replica line-up van X-Lite worden opgenomen. Hoeveel de helm moet gaan kosten is nog niet bekend.