Zoeken

Binnenkort: Super naked test

25 maart 2014
Werd in het verleden de concurrentieslag voor wat betreft sportieve motoren in het supersport segment beslecht, tegenwoordig lijkt dat richting het naked segment te verschuiven. Reden om eens met vier van die spelers van Barcelona naar Nederland te rijden. Het relaas van dit verhaal is binnenkort op Motorfreaks te lezen.

Super nakeds

Onze trouwe Facebook volgers weten het al, de afgelopen dagen zijn we met vier dikke nakeds op pad geweest: de Ducati Monster 1200, de BMW S1000R, de Kawasaki Z1000 en de KTM 1290 Super Duke R. Vier nakeds die op Facebook de tongen al behoorlijk los hebben weten te maken.

Bijna tweeduizend kilometer zijn er in enkele dagen met de motoren afgelegd, waarbij over de meest uiteenlopende wegen en onder de meest uiteenlopende omstandigheden is getest. Van strak asfalt tot geitepaden, van bergwegen in Spanje tot tolwegen in Frankrijk en van bijna twintig graden met zon tot min anderhalf en sneeuw.

De uitslag van deze test houden we nog even 'geheim' tot het volledige artikel. Wel willen we alvast een klein tipje van de sluier oplichten: bijna 2.000 kilometer sturen met dit gezelschap heeft voor een verrassend eindresultaat gezorgd, waarbij niets is zoals het lijkt. Vermoedens worden zowel bevestigd als ontkracht, sommige zaken verrasten terwijl juist andere dingen heel positief uitvielen. Niets is gespaard, vooral de testers zelf niet en nee, geen van de motoren komt er echt slecht vanaf. Maar het is toch allemaal net even anders. Stay tuned...

Supernakeds