Zoeken

binnenkort: introductie MV Agusta Brutale 675

19 juli 2012
We hebben er lang op moeten wachten, maar onlangs heeft in de omstreken van MV Agusta's thuisbasis in het Italiaanse Varese de introductie plaatsgevonden van de nieuwe Brutale 675, de kleine driecilinder waarmee MV Agusta de strijd met de naakte middenklasse wil aangaan. Een uitgebreide test van deze fiets door onze buitenlandse medewerker Tor Sagen is binnenkort op Motorfreaks te lezen.

MV Agusta Brutale 675

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, de Brutale 675 is een erg lichte en compacte fiets die is voorzien van een goed rijwielgedeelte, aldus Tor. De 110 pk versie van de nieuw ontwikkelde Trepistoni driecilinder voelt erg op z'n plaats in het Brutale rijwielgedeelte, dat geeneens zover afstaat van het F3 rijwielgedeelte. Sterker, het trellis buizenframe en de achterbrug zijn rechtstreeks van de F3 afkomstig.

Met een drooggewicht van 167 kilo is de Brutale 675 licht en gemakkelijk van het ene op het andere oor te leggen. Het lichte gewicht in combinatie met het stijve rijwielgedeelte maakt ankeren met de radiale Brembo's zowel eenvoudig als veilig, met serieuze kracht en autoriteit. De 675 driecilinder is erg compact en levert voldoende vermogen en meer koppel  onderin dan de F3, waardoor de motor vanaf 4.500 al een flinke acceleratie tewerk stelt.

Een uitgebreide test van de Brutale 675 is binnenkort op Motorfreaks te lezen.