Zoeken

Binnenkort: introductie Ducati Multistrada 1200

7 maart 2010

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu was het dan eindelijk zover. Op het Canarische eiland Lanzarote mocht onze buitenlandse medewerker Tor Sagen kennismaken met Ducati's nieuwste allroad: de Multistrada 1200. Een uitgebreide test van deze motor is binnenkort hier te lezen.

Ducati_Multistrada_1200.jpg

Hoewel verstoken van een goede Internet verbinding wist Tor ons toch het nodige te vertellen over Ducati's nieuwste allroad paradepaardje. Ducati hoopt met de Multistrada 1200 een aanval te kunnen doen op de immens populaire BMW R1200GS, en daar zijn ze volgens Tor's eerste berichtgeving zeer zeker in geslaagd.

In een eerste reactie meldt Tor dat de Multistrada een veelbelovende samensmelting is tussen het concept van Sports touring en Adventure Touring. De Multistrada is daarbij vier motoren in één ontwerp, waarbij de motor tijdens de introductie op drie van de vier vlakken uitblok en in het vierde vlak veelbelovend was.

Uitblinken deed de Multistrada 1200 in Sport Touring, Adventure Touring en als urban commuter, terwijl lichtelijk offroad rijden de motor geen slecht figuur zal slaan. Tijdens de introductie was de tijd echter te kort om de motor offroad flink aan de tand te kunnen voelen. De Multistrada 1200 voelt volgens Tor lichter aan dan de R1200GS, terwijl zowel Traction Control als ABS kan worden uitgeschakeld. Sleutel tot het succes van de nieuwe Multistrada 1200 is echter de electronisch instelbare vering.

Een uitgebreide test van de Multistrada 1200 zal binnenkort op deze site te lezen zijn. Tenminste, als die Spanjaarden wat aan de Internet verbinding gaan doen...