Zoeken

Binnenkort: eerste test BMW R1200GS

12 februari 2013
De wereldwijde introductie werd na het dodelijke ongeluk van Kevin Ash door BMW direct geannuleerd, maar door toeval was een van onze buitenlandse medewerkers in staat om als eerste in Europa met de nieuwe R 1200 GS te rijden. Een uitgebreide test van BMW's nieuwe paradepaard op allroad gebied is binnenkort op Motorfreaks te lezen.

BMW R1200_GS_2013_01

Eigenlijk had 'ie allang gepubliceerd moeten zijn, de eerste test van de 2013 BMW R 1200 GS, die vorige maand in Zuid Afrika zou worden gepresenteerd. Het dodelijk ongeval van onze gewaardeerde Britse collega Kevin Ash trok echter een dikke streep door dat plan: uit respect werd de introductie door BMW direct afgelast.

Nu hadden we kunnen wachten totdat door de Nederlandse importeur lokaal iets wordt georganiseerd, maar bij toeval was een van onze buitenlandse freelance medewerkers Vic Mackey onlangs in staat als eerste journalist de motor in Europa aan de tand te voelen. Een uitgebreide test van de nieuwe R 1200 GS zal dan ook binnenkort op Motorfreaks te lezen zijn.