Zoeken

Bikers Classics goes Superbike

4 januari 2012
Voor haar 2012-editie zal de Bikers' Classics in Francorcamps haar succesformule aanpassen. Tijdens de tiende verjaardag van het evenement krijgt een fantastische selectie van 'naked' Superbikes en vroege World Superbike-machines een prominente plek in het drukke schema. Er blijft op de inspirerende locatie in de Belgische Ardennen echter ook nog volop ruimte voor Grand Prix-motoren uit de jaren 70 en 80.

Kawasaki_ZX-7R

Deze 'Bikers' Classics goes Superbike'-aanpak markeert een nieuw begin voor het grootste classic race evenement van Europa. De organisatie vindt dat het tijd is voor verandering en daarom stapt de Bikers' Classics een nieuwe interessante raceperiode binnen.

Opmerkingen van bezoekers zorgden voor brainstormsessies over de toekomst binnen de Bikers' Classics-organisatie, zonder daarbij de afgelopen negen jaren werden vergeten. Door de classic 'naked' Superbikes zoals ze in de Verenigde Staten werden bereden door legendes als Freddie Spencer, Wes Cooley, Wayne Rainey en Eddie Lawson en ook de motoren uit de begintijd van het World Superbike-kampioenschap aan het programma toe te voegen zal de 2012-editie van de Bikers' Classics een breder publiek dan ooit aanspreken.

Nu al is de steun van trouwe deelnemende teams overweldigend en door heel Europa worden inmiddels legendarische Superbikes gerestaureerd en geprepareerd. En zonder namen te willen noemen kan de organisatie nu al een veld van gemotiveerde coureurs van wereldklasse garanderen.

De invasie van de Superbikes, de indrukwekkende verzameling Grand Prix-machines uit de jaren 70 en 80, de parade van historische racers uit de jaren 50 en 60 en ook de populaire 4 Uren van Spa Classic zullen weer voor een onvergetelijk schouwspel zorgen in Franchorchamps.

De Bikers' Classics vindt plaats van vrijdag 29 juli 2012 tot en met zondag 1 juli.