Zoeken

Benelli opent eerste dealership in China

31 januari 2010

Met het Chinese Qian Jiang als moederbedrijf zat het er natuurlijk aan te komen. Op 21 januari heeft Benelli onder het toeziend oog van diverse hooggeplaatste heren haar eerste dealership in Bejing geopend.

Benelli_China.jpg

In navolging van Ducati is Benelli daarmee de tweede Italiaanse motorproducent die vaste voet op Chinese bodem probeert te krijgen. De Chinese economie is een van de hardst groeiende economiën ter wereld en daar wilde men bij Benelli graag een graantje van meepikken.

De groeiende belangstelling naar Italiaanse producten in China, en vooral motorfietsen groter dan 250cc, samen met de veranderde gebruiksdoeleinden en de registratie-wetgeving in de belangrijkste Chinese steden heeft bijgedragen tot de besluitvorming van dit belangrijke project. Het moet Benelli verder als merk het aanzien geven als top van de 'made in Italy' merken in de wereld.

Sinds de overname van Benelli door het Chinese moederbedrijf Qian Jiang is door Chinese en Italiaanse mensen hard gewerkt aan deze stap. Bij de opening van het eerste dealership waren dan ook diverse promente gasten aanwezig: de Italiaanse ambassadeur in Bejing, Dr. Riccardo Sessa, de General Manager van de ICE in Bejing, Dr. Antonino la Spina, samen met een Italiaanse vertegenwoordiger van Benelli Q.J. en van het Chinese moederbedrijf Qian Jiang.

Het nieuwe dealership is de eerste stap voor Benelli Q.J. en haar Chinese moederbedrijf Qian Jiang in de People's Republic of China. Twee dealers zullen binnenkort volgen, de eerstvolgende zal worden geopend in Shanghai, daarna zal de Chinese stad Jinan volgen.

Zie ook: