Zoeken

Belg wint Harley-Davidson 48 met designwedstrijd

30 oktober 2012
Harley-Davidson viert het einde van zijn Art of Custom-competitie met de uitreiking van een splinternieuwe Harley-Davidson Forty-Eight. De Belgische designer Gert Vanzeir is de winnaar van de wereldwijde wedstrijd. De Harley-Davidson Forty-Eight die Vanzeir wint, is uitgerust met zijn eigen ontworpen benzinetank.

Harley-Davidson contest

Het ‘King Skull Black’-ontwerp van Vanzeir versloeg drieduizend concurrenten uit zestien landen die deelnamen aan de Art of Custom-competitie. Daarin zocht Harley-Davidson naar jonge artiesten die hun inspiratie konden loslaten op de iconische Harley-Davidson-benzinetank. Vanzeir was te gast op de thuisbasis van Harley-Davidson in Milwaukee, Wisconsin, waar hij alvast een blik kon werpen op zijn nieuwe ontwerp.

Gert Bamzeir:
Ik kan nog steeds niet geloven dat ik deze wedstrijd heb gewonnen. Creativiteit en ontwerpen zijn altijd een groot deel van mijn leven geweest. Ik kan gerust zeggen dat een Harley-Davidson-tank prima dienst doet als canvas. Het bezoek aan Harley-Davidson, het museum en het legendarische stylingteam waren een grote eer. Het tot leven komen van mijn ontwerp op een echte Harley-Davidson-benzinetank was een hoogtepunt. Ik kijk nu uit naar de overhandiging van mijn Forty-Eight en naar de ritten die ik in België ga maken.

Vanzeir werd op zijn reis naar de Verenigde Staten vergezeld door twee andere prijswinnaars: Miguel Angel Pulido uit Spanje en Sebastien Agnona uit Frankrijk, die vlak achter Vanzeir eindigden. Ook zij zagen hun droom werkelijkheid worden doordat hun ontwerp was vastgelegd op een tank.