Zoeken

Bayliss stopt met testwerkzaamheden voor Ducati

27 juni 2012
Voor de tweede keer in zijn carrière heeft Troy Bayliss zijn pensioen aangekondigd. Ditmaal echter niet als coureur, maar als testrijder voor Ducati. Enkele uren na zijn winnende Diavel Dragrace finale tegen Valentino Rossi op het WDW maakte de drievoudig SBK wereldkampioen dit via Twitter bekend.

Troy_Bayliss_1199
Bayliss op 'zijn' 1199 Panigale tijdens het WDW

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat Troy Bayliss in 2008 na het behalen van zijn derde SBK wereldtitel aankondigde te stoppen met racen. Sinds die tijd was de sympathieke Australiër bij Ducuti als testrijder actief en leverde in die positie een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de 1199 Panigale.

Ondanks dat Bayliss meermaals had aangegeven niet meer te zullen racen bleven de geruchten omtrent een terugkeer aanhouden, eventueel als wildcard en zelfs in de MotoGP. Zo zei Mario Bertuccio van Liberty Racing in maart dit jaar nog in gesprek te zijn met Bayliss voor enkele wildcard optredens in zijn Effenbert Libety Ducati SBK team.

Met een Tweet heeft Bayliss nu een einde gemaakt aan alle speculaties over een mogelijke terugkeer naar de racerij, en bovendien aangegeven ook te zullen stoppen met testwerkzaamheden voor Ducati, om ruimte te maken voor een nieuwe generatie.

Troy Bayliss, via Twitter
Morgen weer thuis, erg gelukkig, laat iedereen weten ik zal niet meer testen, tijd voor verandering, wil niet rondhangen als het vijfde wiel aan een wagen.