Zoeken

Aprilia USA met wisselen motorblok RSV4 begonnen

20 februari 2010

In de Verenigde Staten, waar naar verluid de meeste meeste motoren moesten worden gewisseld, is Aprilia begonnen met het vervangen van de motorblokken van de RSV4. Als gevolg van een technisch mankement was hiervoor begin dit jaar een wereldwijde recall uitgeschreven.

Aprilia_RSV4_engine.jpg

Volgens een woordvoerder van Aprilia USA zal de klus naar verwachting binnen twee tot drie weken door gekwalificeerde monteurs worden geklaard. De benodigde motorblokken zijn inmiddels al bij de dealers aangeleverd.

Begin dit jaar moest Aprilia met de billen bloot toen bleek dat er een serieus probleem was met het motorblok van de afgelopen jaar geïntroduceerde RSV4. Een extern geproduceerde drijfstang voldeed niet aan de kwaliteitseisen, waardoor deze kon breken met alle gevolgen van dien. Tijdens de introductie van de RSV4R verleden jaar gaven een aantal motoren de geest, waarna het evenement door Aprilia werd stilgelegd.

Paolo Timoni, president en chief executive officer Piaggio Group Americas:
De Aprilia RSV4 is de technologisch meest geavanceerde superbike die we hebben ontwikkeld, en talrijke industriële awards onderschrijven het niveau van opwinding rond deze motor. Vandaar dat we het essentieel vonden de operatie zo snel mogelijk uit te voeren zodat onze klanten, die het liefst met de motor flink gas willen geven, er zo min mogelijk ongemak van zullen hebben.

zie ook: