Zoeken

Amsterdam Arena kiest voor Nimoto elektrische scooters

6 december 2012
De Amsterdam ArenA loopt als evenementenlocatie voorop in technische innovaties en duurzaamheid en streeft ernaar om dit jaar Co2 neutraal te zijn. Daarom kies de Amsterdam ArenA voor Nimoto elektrische scooters, met het in gebruik nemen van maar liefst vijf Nimoto Trendy elektrische scooters.

ZwieuttIiQ Amterdam_ArenA_kiest_voor_Nimoto

ALD Automotive en de Amsterdam ArenA zijn in samenwerking met Nimoto elektrische scooters en Motorcity Amsterdam, inmiddels gestart met een pilot project. Doel van de pilot, is om optimaal kennis te maken met alle voordelen van deze vorm van duurzame mobiliteit.

Henk van Raan, Director Facility Management Amsterdam Arena:
De gestarte pilot met e-scooters past perfect binnen het duurzaamheidsprogramma van de Amsterdam ArenA, waarin mobiliteit een belangrijk thema is. In 2012 wil Amsterdam ArenA per saldo CO2-neutraal zijn, daarom stimuleren wij onze bezoekers om zoveel mogelijk te kiezen voor duurzame mobiliteit en willen dat ook voor onze medewerkers stimuleren. Het leasen van e-scooters via ALD Automotive is hier een mooie start van.

Op dit moment komt het grootste gedeelte van de medewerkers van Amsterdam ArenA met de auto. Door de scooters te testen hoopt Van Raan dat mensen overstappen naar elektrisch vervoer in plaats van de auto.

Henk van Raan, nogmaals:
Mensen die al fietsen of gebruik maken van het openbaar vervoer blijven dit doen. Er zijn nu vijf mensen die meewerken aan deze pilot en hun auto laten staan en met de elektrische scooter naar hun werk gaan komen.