Zoeken

American Suzuki maakt doorstart met Suzuki Motor of America

5 maart 2013
Het zat er al lange tijd aan te komen, maar nu is het definitief. American Suzuki, de Amerikaanse importeur van Suzuki auto's en motoren, is door de rechtbank failliet verklaard. Bij het nu nieuw op te richten Suzuki Motor of America zal de focus op motoren, ATV en de marine divisies komen te liggen.

Suzuki 2013_GSX-R1300_Hayabusa

In november vorig jaar werd door de Amerikaanse Suzuki importeur een zogenaamd Chapter 11 faillissement aangevraagd. De sterk teruggelopen verkoop van Suzuki auto's was voor de importeur reden om het bedrijf te herstructureren. De Amerikaanse importeur wilde een doorstart maken met de andere divisies, waarvoor een nieuw bedrijf moest worden opgericht.

Het nieuwe bedrijf, dat Suzuki Motor of America zal gaan heten, is een volledige dochteronderneming van de Suzuki Motor Corporation. American Suzuki zal haar motorfietsen, ATV, marine en automotive onderdelen divisies aan het nieuwe bedrijf Suzuki Motor of America gaan verkopen. Dit proces zal naar verwachting eind deze maand worden afgerond.

Freddie Reiss, American Suzuki Chief Restructing Officer:
De bevestiging van de rechtbank vandaag is een significante mijlpaal en is een van de laatste stappen in ons herstructurering-proces. Gedurende de komende weken zullen we de laatste stappen zetten om het plan te implementeren, wat het voor het bedrijf mogelijk maakt om haar motorfietsen, ATV, marine en automotive onderdelen divisies te verkopen. Dit zal een groei op lange termijn van de motorfietsen, ATV en marine divisies mogelijk maken, evenals de levering van automotive onderdelen via het dealernetwerk.