Zoeken

Agostini en McGuinness herbeleven 1967 Senior TT

25 augustus 2013
Tijdens de eerste racedag van de allereerste Isle of Man Classic TT werd door de organisatie even de klok terug naar de Isle of Man Steam Packet Company 1967 Senior TT gezet. Giacomo Agostini en John McGuinness recreëerden het legendarische gevecht tussen Agostini en Mike Hailwood, die uiteindelijk door de Brit zou worden gewonnen.

Giacomo Agostini John Mc_Guinness Classic TT

Een gebroken ketting gaf in 1967 de overwinning aan Mike Hailwood, nadat Agostini vier ronden lang de leiding in de Senior TT in handen had gehad. Ter ere van dat gevecht werd op de openingsdag van de allereerste Isle of Man Classic TT dat historische gevecht nagespeeld door Agostini en 20-voudig TT winnaar John McGuinness.

McGuinness trad aan op een Mike Hailwood replica Honda die eigendom is van John Chapman, terwijl Giacomo Agostini op zijn eigen MV Agusta aan de start verscheen. Isle of Man Steam Packet Company directeur John Watt gaf om 16:20 uur het startsein, geflankeerd door Mike Hailwoods vrouw Pauline en zoon David.

Aan het eind van de ronde verklaarde McGuinness het een eer te hebben gevonden om Mike Hailwood te vertegenwoordigen, terwijl Giacomo Agostini grapte dat John bij de Bungalow had gestopt om hem te helpen zijn ketting te repareren.

Giacomo Agostini John Mc_Guinness Classic TT

Geheel in traditie met de 1967 race, werd de inspectieronde voorafgaand aan het eerbetoon verreden met een Austin Healey 3000 van Mylchreest Motors, hetzelfde model als het bedrijf gebruikte tijdens de races in 1967.