Zoeken

4 mei jubileum editie Cento Miglia

1 mei 2014
Op 4 mei organiseren Auto Biermans en Vespa Lifestyle Store alweer de vijfde editie van de Cento Miglia, de op de historische Italiaanse race Mille Miglia geïnspireerde rally, tegen het decor van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het evenement is toegankelijk voor eigenaren van twee van Italië bekendste stijliconen: de Fiat 500 en de Vespa.

Vespa

De Cento Miglia rally is geboren uit een passie voor de Italiaanse lifestyle. Na de rally is het tijd voor een afsluiter volledig in Italiaanse sfeer, waarbij men met een heerlijke cocktail in de hand kan genieten van het moois dat Italië te bieden heeft. De Mille Miglia werd georganiseerd van 1927 tot 1957 en de eerste editie leidde de deelnemers over duizend (‘mille’) mijl (‘miglia’) van Brescia naar Rome.

De moderne Limburgse equivalent wordt over nog geen honderd kilometer verreden, waarbij Koetshuis Kasteel Rijckholt, zowel de start- als de finishplaats vormt. In vergelijking met de originele race vormen tijd en snelheid een ondergeschikte factor, ‘plezier’ en ‘genieten’ vormen eerder de sleutelwoorden van de Quinta edizione. Het spelelement en het correct afgelegde kilometers bepalen de uiteindelijke winnaar van deze jubilerende 5de Cento Miglia.

Stijliconen
De Fiat 500 en Vespa zijn ware Italiaanse stijliconen. Het tussen 1957 en 1975 geproduceerde autootje werd in 2007, exact vijftig jaar na de originele presentatie, nieuw leven ingeblazen en niet zonder succes. De historie van het charmante scootertje reikt zelfs terug tot 1946 en de momentele modellen zijn nog steeds geïnspireerd op het design van weleer. Auto Biermans en Vespa Lifestyle Store zijn de organisatoren van Cento Miglia, met als doel eigenaren in Italiaanse sferen bij elkaar te brengen.

Toch wel uniek, hoe een passie van deze twee enthousiaste Italiëliefhebbers heeft kunnen uitgroeien tot een mooi evenement als de Cento Miglia, the Italian Experience Rally! Na vier geslaagde voorgaande edities kunnen we wel concluderen dat we de gevoelige snaar geraakt hebben bij vele fanatieke deelnemers uit binnen- en buitenland. Elk jaar wordt er weer uitgekeken naar de eerste zondag van mei, traditioneel de dag waarop de Cento Miglia wordt verreden in ons mooie Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Kijk voor meer informatie op www.Centomiglia.nl