Zoeken

24 januari Pasini Minibike testday

9 januari 2010

Jong geleerd is oud gedaan. En dus organiseert de GCG Pasini Racing School op 24 januari een minibike Testday, om de aanstormende generatie kennis te laten maken met de wegrace motorsport.

Pasini-Day_2010.jpg

Bijna alle grote namen in de wereldkampioenschappen wegrace komen voort uit de minibikes. Rossi, Melandri, Lorenzo, noem maar op, ze begonnen hun carrière op een minibike. De Pasini Junior Racing School biedt serieuze gegadigden nu de mogelijkheid om kennis te maken met de 2010 modellen van Pasini en BZM. Onder leiding van de mensen achter de minibike raceschool, Gerry Verhoeven uit België en de Italianen Luca Pasini en Robert Brocchi, kunnen de laatste ontwikkelingen op het gebied van minibikes geprobeerd worden. Pasini is het toonaangevende merk in 4-takt minibikes, de rijders van de school bezetten dan ook al jaren podiumplaatsen bij Europese kampioenschappen.
 
Het concept van de Pasini Junior Racing School is door een combinatie van theorie en praktijk uniek in de Benelux. De Junior Racing School levert hierdoor al jaren de toprijders van de Nederlandse en Belgische minibikecompetities. In België waren in 2009 alle podiumplaatsen in de eindstand van zowel het Junioren A als B kampioenschap voor Pasini-rijders. In Nederland gold dit voor de plaatsen 1 en 3 van de Junioren A en 1 en 2 van de junioren B. Tevens behaalden rijders vanuit de school de afgelopen 3 jaar podiumplaatsen in het EK. Veel van deze talenten stromen op latere leeftijd door naar de wegraceklassen en ook de huidige lichting jonge leerlingen van de Pasini Junior Racing School lijkt weer volop toekomstige kampioenen voort te brengen. Veel deelnemers rijden naast de minibikes bijvoorbeeld ook al in de NSF100 klasse, de Juniorcup of de 125cc. Hierbij blijkt telkens weer dat de ervaring vanuit de minibikes een enorme voorsprong geeft.
 
Geïnteresseerden die kennis willen maken met de sport zelf zijn ook van harte welkom om zich op deze dag te komen oriënteren. Opgave vooraf voor de indoor testdag is verplicht, alleen serieuze gegadigden kunnen proefrijden.Neem hiervoor contact op met Gerry Verhoeven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0032476486098. Tussen 12.00 en 16.00u kan men testen op de kartbaan van Zaltbommel met Pasini minibikes die zijn voorzien van de laatste nieuwigheden voor 2010, tevens is er de nieuwste BZM 4-takt motor aanwezig.