Zoeken

21 juni 11e editie Gramsberger Classic TT

9 mei 2014
Op zaterdag 21 juni organiseert Eveno Racing Gramsbergen, in samenwerking met de motorclub Gramsbergen en het Classic Racing Team voor de 11e maal de “Gramsberger Classic TT”.

Gramsbergen TT

Het weekend van 21 juni zullen de donkere knallen van klassieke motoren weer klinken in het Overijsselse Gramsbergen tijdens de elfde editie van de Gramsberger Classic TT. Net als andere jaren vindt op vrijdagavond 20 juni de technische keuring plaats nabij café Bolte en zullen de motoren - net als destijds in Assen - onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en weer terug moeten rijden.

Bij deze keuring tussen 18.30 uur en 20.00 uur zullen een aantal bijzondere racemotoren te zien en te horen zijn. Daarna zal er op vrijdagavond in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige avond zijn waarbij iedereen welkom is.

Zaterdag racedag
De trainingen beginnen op zaterdagmorgen om 10.00 uur en om 12:30 uur is de officiële opening. Er worden demo-races verreden in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en oldtimerklasse. En er zal een zogenaamde Classic parade worden gereden met bijzondere motoren en bekende namen van weleer. Dit jaar zal ook Wil Hartog, TT winnaar van de koningsklasse in 1977, in actie komen op de 500cc Suzuki.

Doelstelling Eveno Racing
Eveno Racing zet zich in om jonge talentvolle wegrace coureurs financieel te ondersteunen en organiseert hiervoor o.a. de Gramsberger Classic TT. In 2014 ondersteunt Eveno Racing de 14 jarige Walid Soppe uit Coevorden in de Molenaar NSF100 juniorcup en Ernst Dubbink die uitkomt in de Moto3 klasse en tevens zorgt voor begeleiding van Walid.

Evenals vorige jaren is dankzij de sponsoren van Eveno Racing de toegang gratis. Voor meer informatie, check www.eveno-racing.nl.