Zoeken

20e Motocross Nieuw-Vennep op 18-19 juni

10 juni 2010

Motocross Nieuw-Vennep viert in 2010 het 20-jarig jubileum. Op 18 en 19 juni wordt dit verzilverd met een extra spectaculaire editie van het inmiddels razend populaire evenement. Meer dan ooit kunnen rijders genieten van uitdagende wedstrijden, een mooie baan en een competitief deelnemersveld. Ook het publiek komt volop aan zijn trekken. De ludieke, nieuwe Mototriatlon geldt voor rijders en toeschouwers als de openingsklapper.

Motocross_Nieuw-Vennep.jpg

In twintig jaar tijd is de Motocross Nieuw-Vennep uitgegroeid tot een unieke gebeurtenis voor liefhebbers van spektakel en gezelligheid. Door het grote aantal klassen is er voor iedere motorcrosser, ongeacht talent of ervaring, voldoende uitdaging. Het publiek kan genieten van crosswedstrijden waarbij op het scherpst van de snede wordt gereden. Bovendien, de locatie is werkelijk uniek. De crossbaan ligt dicht bij een gezellig dorpshart, midden in de Randstad. Niet voor niets verlenen de Alkmaarse motorcrossvereniging MAC en de KNMV elk jaar weer met plezier hun medewerking aan Motocross Nieuw-Vennep.

Mototriatlon
Om het jubileum te vieren introduceert de organisatie een even uniek als spectaculair programmaonderdeel: de Mototriatlon. De deelnemers bestormen per mountainbike, rennend én op de crossmotor het circuit. Hilariteit is verzekerd, dus zowel crossers als publiek mogen dit niet missen. De Mototriatlon, die voor de vrijdagavond staat geprogrammeerd, geldt als de openingsklapper voor deze heugelijke editie van Motocross Nieuw-Vennep.

E-bikes
Op de zaterdag staan naast de landelijk bekende wedstrijdklassen ook de Ladies Cup en de Krasse Knarren Klasse (voor rijders vanaf 50 jaar) weer op het programma. Daarnaast is er een demoteam aanwezig met e-bikes. Deze dames laten zien hoe spannend elektrisch crossen is.

Motocross Nieuw-Vennep: twintig jaar voor en door liefhebbers
Motocross Nieuw-Vennep is al twintig jaar een geslaagd evenement voor liefhebbers van spannende crosswedstrijden, een perfect verzorgde baan en een gezellige sfeer. Begonnen als kermiscross met zo’n honderd deelnemers is het evenement nu uitgegroeid tot een landelijk bekend motorspektakel met vorig jaar een record aantal van vijfhonderd deelnemers aan de start. Dé attractie van Motocross Nieuw-Vennep is de prachtige baan die elk jaar weer door een grote ploeg vrijwilligers wordt klaargemaakt en waar nodig verbeterd. Ook de ligging van de baan in de dorpskern van Nieuw-Vennep is werkelijk uniek, zeker voor Randstedelijke begrippen.

Naast de landelijk bekende klassen voor MX1, MX2, MX3 en quads, kent Motocross Nieuw-Vennep sinds een aantal jaren ‘eigen’ klassen. Twee jaar geleden werd de Ladies Cup gelanceerd, vorig jaar volgde de Krasse Knarren Klasse, waarin de oudgedienden met elkaar de strijd aanbinden. In het jubileumjaar 2010 is daar de Mototriatlon bijgekomen.