Zoeken

2012 WDW breekt alle records

25 juni 2012
De zevende editie van het WDW, die het afgelopen weekend plaatsvond op het World Misano Circuit Marco Simoncelli, heeft alle records gebroken. Het evenement werd in vier dagen door maar liefst 65.000 mensen bezocht, waarbij 30% van de bezoekers uit het buitenland kwam.

Ducati_WDW_2012_1

Dat het WDW bezoekers uit landen als de USA, Australië, Rusland, India, Brazilië, China, Maleisië en de rest van Europa heeft aangetrokken klinkt niet verrassend, maar daarbuiten wisten ook Ducati fans uit Gabon, IJsland en Nepal hun weg richting het WDW te vinden.

Een van de hoogtepunten van deze 7e editie, die de titel 'The Planet of thé Champions' had meegekregen, was de dragrace op zaterdag waarbij namen als Valentino Rossi, Nicky Hayden, Troy Bayliss, Carlos Checa, Jakub Smrz, Sylvain Guintoli, Niccolò Canepa and Lorenzo Zanetti aantraden. De sprintrace eindigde in een droomfinale tussen drievoudig SBK wereldkampioen Troy Bayliss en zevenvoudig MotoGP wereldkampioen Valentino Rossi, waarbij Bayliss met een miniem verschil van 0.023 seconden van Rossi wist te winnen.

Ducati_WDW_2012_2

Maar dat was niet het enige wat op het WDW te doen of bezichtigen was. Op zaterdagavond was het Piazzale Roma in het nabij gelegen Riccione toneel voor de Saturday Night Spectacular, waar na een presentatie door verschillende prominente Ducati figuren het toneel werd geruimd voor de 'Ducati All Stars', met Steve Jones (Sex Pistols) Duff McKagan (Guns N’ Roses) Franky Perez (Pusher Jones) Steve Stevens (Billy Idol band), Billy Morrison (The Cult) en Isaac Carpenter (Loaded).

De 2012 WDW bezoekers werden verwend met de Ducati Riding Experience, inclusief de Troy Bayliss Academy en de Master Racing Courses op de nieuwe 1199 Panigale. De Ducati Universaty gaf een interessant kijkje achter de schermen van het ontwerp en engineering van Ducati motorfietsen, terwijl Paul Smart aanwezig was om de 40e verjaardag van de legendarische 1972 Imola 200 overwinning te vieren.

Ducati_WDW_2012_3

WDW 2012 in cijers:
65,000 bezoekers over 4 dagen
11,520 ronden over het Misano circuit, gemaakt door motoren en auto's
61 verschillende activiteiten
8 Ducati race teams
66,000 foto's gemaakt door officiële fotografen
32 hours van WDW TV getoond
40 tweets per minuut
4 terabyte video opgenomen gedurende het evenement
17 concerts (15 paddock, 1 Cattolica, 1 Riccione)
52 landen vertegenwoordigd
300 meter BBQ tijdens de Cattolica beach party