Zoeken

18 augustus Ital-Dag Beusichem

9 juli 2013
Op zondag 18 augustus is is het recreatiegebied De Meent in Beusichem voor het vijfde jaar op rij toneel voor de Ital-Dag nieuwe stijl. Het evenement, dat in samenwerking met alle Italiaanse motorclubs wordt georganiseerd, heeft dit jaar speciaal aandacht voor het 35-jarig jubileum van de Ducati Club Nederland.

Italdag
Foto: René van den Brandt

Ongeveer 10 Italiaanse merkenclubs zullen dit jaar aanwezig zijn tijdens de Ital-Dag. Daarnaast worden zo'n 30 stands bemand door Italiaanse motordealers, leveranciers van onderdelen en lifestyle. Ook is de Ducati Demo Ride Truck aanwezig, waar de mogelijkheid bestaat om op een Ducati een proefrit te maken. Het geheel wordt verder met een live-band omkleed.

De populariteit van Ital-dag is groot, de afgelopen jaren werd het grootste evenement voor Italiaanse motoren door tussen de zes en acht duizend liefhebbers bezocht. Velen komen op hun eigen Italiaanse pronkstuk die zij op het terrein mogen stallen. De meest bijzondere fietsen worden geselecteerd en krijgen een ereplaats op het Parc Ferme. Deze motoren dingen dan mee naar de prijs voor het mooiste exemplaar van voor 1980 en van na 1980.

In het kader van het 35 jarige bestaan van Ducati Club Nederland zal dit jaar voor het eerst de “Jan van Dijk bokaal” worden uitgereikt aan de eigenaar van de mooiste Ducati van 35 jaar oud.

Doordat het evenement op een recreatieterrein wordt georganiseerd is het mogelijk om bij warm weer een frisse duik te nemen en gebruik te maken van alle attracties die op dit terrein aanwezig zijn. Ook aan de inwendige mens is gedacht, de catering wordt ook in 2013 door café restaurant “De Blusser” uit Beusichem goed verzorgd.

Voor bezoekers die met de auto of een niet Italiaanse motorfiets komen zijn er buiten het terrein voldoende parkeerterreinen ingericht waar u door onze vrijwilligers naar toe wordt verwezen. Met dank aan alle sponsoren is het de toegang tot de Ital-dag gratis.

Ital-Dag
zondag 18 augustus
10:00 uur tot 16:00 uur
Recreatiegebied De Meent
Klassenburgerstraat 5a
Beusichem