Zoeken

18 augustus 6 uren van Spa

14 augustus 2012
Zaterdag 18 augustus is het circuit van Spa Francorchamps toneel voor de 6 uren Moto van Spa, het hoogtepunt van het Belgian Moto Endurance Championship. Het reglement wil immers dat de punten van deze endurance race dubbel tellen in het kampioenschap.

6-uurs_Francorchamps_start

In totaal hebben 62 teams zich ingeschreven door deze spectaculaire 6 uren endurance race, waaronder een aantal vedettenteams zoals het trio Grégory Fastré, Stéphane Mertens en Vick de Cooremeter bij BMW Herpigny of de tandem Bastien Mackels en Olivier van Mol van 2FastConcept.

Tommy Deschouwer en Eric Van Bael (Deschouwer racing) en ook Continental Racing team met de nieuwe rekruut Gisbert Van Ginhoven, die van het IDM komt, en dan zijn er ook nog Marc Fissette en Michel Xavier van City 2 Roues Race Styling die ook van zich willen laten horen. Campus Francorchamps met Michaël Weynands en Gian Mertens spelen een thuiswedstrijd dus die zullen zich zoals gewoonlijk ook laten opmerken.

Het Team DGSport-Herock, dat terugkwam van Oschersleben met een mooie 9e plaats in de scratch, zal er ook zijn en wil de huidige ranking serieus overhoop gooien. Aan de zijde van Didier Van Keymeulen zal ook de jonge Luca Hansen aan het werk te zien zijn, de nieuwe aanwinst van het team, hij is één van de sterspelers van het IDM kampioenschap en won vorig jaar de R6 cup in Duitsland.