Zoeken

14 september 3 uren van Aalsmeer

29 augustus 2013
In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september is het bedrijventerrein Hornmeer opnieuw toneel voor de 3 uren van Aalsmeer Classic race in combinatie met HiBRA, de welbekende classic demo-runs die op zondag zullen plaatsvinden.

Hibra

HiBRA heeft na tien jaar inmiddels internationale bekendheid verworven als een gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks ruim 10.000 motorliefhebbers trekt. Op het bedrijventerrein Hornmeer in Aalsmeer genieten zij op zondag 15 september van spectaculaire demonstraties en races met historische motoren, die worden verreden door het Classic Racing Team en special guests.

Meervoudig GP winnaar Jan Huberts komt met zijn originele replica Honda 250 cc naar Aalsmeer. Jan reed begin jaren 60 de Grandprixs met een Honda fabrieksmachine. De Honda 250 cc 4 cilinder 4 takt maakt met zijn 18000 toeren een prachtig bulderend geluid. Jan Huberts geeft met zijn 74 jaar nog altijd flink gas en altijd goed voor een goede show.

Na het succes van de eerste twee edities van de 3 Uur van Aalsmeer wordt op zaterdag 14 september in samenwerking met de SAM weer een langeafstandsrace verreden van 19.30 uur tot 22.30 uur. Spektakel met pitsstops voor brandstof en rijderswissels. Rijden in daglicht, schemer en volledige duisternis waarbij de coureurs zich moeten houden aan de gemiddelde rondetijden.