Zoeken

14 oktober Battle of the Lowlands Zolder

9 oktober 2012
Een week na de finale van het Dutch ONK is het Belgische circuit Zolder op 14 oktober toneel voor de allereerste Battle of the Lowlands, een wedstrijd waarbij drie landenteams met elk vijf coureurs uitmaken wie de wisselbeker een jaar lag mee naar huis mag nemen.

Lowlands

Met een jaartje vertraging is het er toch van gekomen en kunnen op het circuit van Zolder eindelijk de beste Nederlanders het gaan opnemen tegen de beste Belgen. En om er nog een beetje meer actie in te krijgen heeft de organisatie er nog een paar snelle piloten bijgezet die uitkomen in de diverse klassen van het IDM, de IDM All Stars.

De datum is dit jaar volgens de organisatie wat ongelukkig gevallen, omdat het ONK net de zijn laatste wedstrijd heeft in Assen en niet alle Nederlandse toppers aan de start zullen staan. Het spektakel zal er volgens de organisatie niet minder om zijn, daar de allersnelste coureurs wel van de partij zullen zijn.

De Battle of the Lowlands is een zogenaamde “Course Americaine”. De drie ploegen, België, Nederland en de IDM All Stars brengen ieder 5 rijders aan de start. De selectie van de ploegen gebeurt op voorhand door de 3 teamkapiteins, welke voor België Werner Daemen, voor  Nederlander Arie Vos en voor de  IDM All Stars Erwan Nigon zullen zijn.

De Battle of the Lowlands is een wedstrijd waarbij telkens bij iedere doortocht aan start/finish de laatste rijder afvalt. Om zo de laatste ronde in te gaan met twee overgebleven coureurs die het in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnemen. De winnaar zal de wisselbeker “BOTLL” voor 1 jaar mee naar huis krijgen.