Zoeken

13-jarig talent Peter Lenz overlijdt in Indianapolis

30 augustus 2010

Het 13-jarige aanstormende talent Peter Lenz, dat twee jaar geleden nog opzien baarde in een video van de California Superbike School, is gisteren om het leven gekomen tijdens de warm-up van de Moriwaki MD250H race in Indianapolis.

Peter_Lenz.jpg

Twee jaar geleden trok Peter Lenz onze aandacht, nadat wij de op YouTube geplaatste video waarbij het toen 11-jarige talent tijdens een circuitdag andere deelnemers op hun dikke superbikers aardig te kak zette met zijn 22 pk sterke RSF150R.

Inmiddels had Lenz een aardige staat van dienst opgebouwd. Op 11-jarige leeftijd was hij de jongste coureur ooit die een racelicentie kreeg van de American Federation of Motorcyclists en in de geschiedenis van de Championship Cup Series. Op 13-jarige leeftijd had Lenz al vier internationale kampioenschappen, vijf nationale kampioenschappen, een provinciaal kampioenschap en 135 raceoverwinningen op naam staan. Het afgelopen jaar nog was Lenz de allerjongste coureur ooit die een AFM race wist te winnen. Dit jaar nam hij deel aan de USGPRU, wist vier overwinningen en vijf podiums te scoren en ging aan de leiding in het kampioenschap.

Het afgelopen weekend nam Lenz deel aan de USGPRU Moriwaki MD250H race als bijprogramma van de Indianapolis Grand Prix. Tijdens de opwarmronde ging het echter mis met het 13-jarige talent, dat als vierde had getraind voor de race; hij ging onderuit en werd vervolgens door de 12-jarige Xavier Zayat overreden. Lenz werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zeven uur later kwam te overlijden. Zayat liep bij het incident geen letsel op, maar besloot de race niet meer te rijden.

Peter Lenz was de jongste coureur ooit die op de legendarische brickyard is komen te overlijden in de 101-jarige geschiedenis van het circuit. Het dramatische ongeval van Lenz is koren op de molen van tegenstanders, die vinden dat kinderen op deze leeftijd zich nog niet met snelheidssporten bezig zouden mogen houden.

Zie eerdere publicatie: