Zoeken

1 augustus SAM-circuitdag Zandvoort

3 maart 2011
Vorig jaar organiseerde de Stichting Aanvullende Motorsport een circuitdag op de nieuwe baan van Mettet. Het bleek een succes. Daarom in 2011 opnieuw een SAM-circuitdag, maar ditmaal op het Circuit van Zandvoort.

SAM_track_day_Zandvoort
Al eerder reed SAM op het circuit van Zandvoort. De laatste keer was in 2008. Een deels natte, maar toch erg leuke dag. Foto: Inge van Hesteren.

De SAM-Circuitdag Zandvoort wordt georganiseerd in samenwerking met Motorsport Lifestyle. Er wordt gereden in vier klassen: Expert, Zeer snel, Snel en Sportief. Marshalls en baancommissarissen zorgen voor veiligheid op en langs de baan. De minst snelle klasse wordt extra begeleid door de marshals en krijgt desgewenst aanvullende circuitinstructie.

Je rijdt vier sessies voor een bedrag van € 119,00; dit is inclusief persoonlijke WA-verzekering. Op het circuit kan je indien gewenst een aanvullende persoonlijke ongevallenverzekering afsluiten.

De inschrijving is vanaf nu geopend. Je moet wel SAM-donateur worden; daarna meld je je aan door het PDF-aanmeldingsformulier op de website van SAM te downloaden, in te vullen en per post op te sturen. Je kunt daar ook online een  aanmeldformulier invullen en versturen.  www.sammotorsport.nl

Mettet en Croix
De SAM-clubdag heeft nog meer teweeggebracht. Onder de naam "Back on Track" organiseert een groep enthousiaste vertegenwoordigers van bij SAM aangsloten motorclubs dit jaar twee aanvullende circuitevenementen; één op 17 juni te Mettet en één op 9 september te Croix-en-Ternois. Ook voor deze dagen kan je je opgeven via de website van SAM.

SAM
SAM organiseert wegraces, circuitdagen en historische racedemo's voor motoren die passen in het SAM-profiel. Vallend buiten de reguliere circuit- en raceklassen. Denk aan motoren van wat oudere bouwjaren, youngtimers, semi-klassiekers, 'forgotten era'; merken als Laverda, Ducati, Moto Guzzi, Moto Morini, Aprilia, MV Agusta en Benelli, Buell, Triumph, Norton en BMW; klassiekers uit Japan, zoals Yamaha RD tweetakten, Honda Black Bomber of Yamaha XS650.

De SAM staat voor betaalbare motorsport voor en door de bij de SAM aangesloten clubs en rijders. Wil je meer weten? Ga naar www.sammotorsport.nl, neem contact op met het bestuur, of bezoek één van de websites van bij SAM aangesloten verenigingen.