Zoeken

V-Strom Adventure Tour

V-Strom Adventure Tour

22 oktober 2007
Inhoudsopgave
V-Strom Adventure Tour
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

V Strom Adventure

Wat is er nou mooier dan met de motor op vakantie gaan. Heerlijk rondrijden in schitterende gebieden op de mooiste (motor)wegen. Er zijn mensen die er alleen op uit trekken of met een groep vrienden, maar er zijn ook georganiseerde reizen. Die laatste ‘categorie’ is niet iets nieuws, al sinds jaar en dag zijn er reisorganisaties die motorvakanties organiseren. Sinds kort is daar echter een nieuwe organisatie aan toe te voegen: Suzuki! B.V. Nimag, importeur van Suzuki, organiseert namelijk sinds kort compleet verzorgde motorreizen: de V-Strom Adventure Tour, een vier- of zevendaagse motorreis door de Pyreneeën.

V Strom Adventure

De nieuwe V-Strom 2008 in een nieuwe kleur. Op de Utrechtse motorbeurs presenteert Suzuki trouwens een speciale uitvoering van de V-Strom 650:
de Adventure!

Geheel vergelijkbaar met bestaande motorreizen is de V-Strom Adventure niet. Zoals de naam al doet vermoeden is het een motorreis voor Suzuki V-Strom’s, en dan met name de 650. Dit betekent nog niet gelijk dat je perse in het bezit moet zijn van een Suzuki V-Strom 650. Heb je een 1000 dan mag je ook mee, maar met dit soort reizen gaat men er vanuit dat de 650 geschikter is. Ook als je geen V-Strom hebt, of je wilt niet met je eigen V-Strom de reis maken, is het geen belemmering om deze reis te boeken. Integendeel… Suzuki geeft je de keuze óf met eigen V-Strom de reis te maken, óf gebruik maken van één van de V-Strom's die in Spanje voor je beschikbaar staan. Waarmee we meteen één van de achterliggende gedachten van Suzuki zien om deze reizen aan te bieden: mensen de mogelijkheid bieden om met een V-Strom kennis te maken, en dat op de mooiste motorwegen en het soort wegen waar de V-Strom het best tot haar recht komt, ook als het niet geasfalteerd is.

Een ander aspect waarom Suzuki gestart is met het ‘travel’ programma, is om de merkbeleving te versterken. Samenhangend daarbij is de merkbeleving en loyaliteit. De V-Strom Adventure is voor het ‘Suzuki Travel’ programma de eerste stap. In de toekomst is het mogelijk dat ook reizen voor modellen als de Bandit en de GSX-R worden georganiseerd. De keuze om met de V-Strom 650 te beginnen is voor Suzuki een logische. Het is – naar eigen zeggen – de populairste adventure sports motor van Nederland en objectiever gezegd - qua cijfers - is het één van Neerlands best verkochte motoren.

CROM

Suzuki Travel is momenteel nog een voornamelijk door de Nederlandse importeur geïnitieerd onderdeel, maar wordt ook door ‘Suzuki’ zelf met grote belangstelling gevolgd. Toch staat Nimag BV – de Nederlandse importeur van Suzuki – er niet geheel alleen voor de V-Strom Adventure. Ze worden namelijk geassisteerd door CROM Event Management.

V Strom Adventure

Een gedeelte van het V-Strom Adventure team, een combinatie van CROM Events Management en Suzuki

Deze Spaanse organisatie houdt zich bezig met merk en product gebonden evenementen en heeft haar passie en oorsprong liggen bij avontuur en reizen. Ze zijn ook geen onbekende voor Suzuki. In 1993 hebben ze de Chesterfield Discovery georganiseerd waar destijds 20 Nederlanders op een Suzuki DR650S aan mee hebben gedaan. Dit jaar nog maakten we al kennis met CROM toen het de introductie van de nieuwe Suzuki Bandit’s - eerder van dit jaar - begeleidde.

Pagina 2: Adventure
Pagina 3: Follow-up
Pagina 4: Toeschouwers
Pagina 5: Smokkelen
Pagina 6: Niemandsland
Pagina 7: Lloret
Pagina 8: Extraatje

Tekst: Edwin Loos
Foto's: Pien Meppelink (Targetpress) / Edwin Loos