Zoeken

V-Strom Adventure Tour

Pagina 6

22 oktober 2007
Inhoudsopgave
V-Strom Adventure Tour
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Niemandsland 
V Strom Adventure

Na een goede nachtrust in wederom een goed hotel, staat al weer snel de laatste dag voor de deur dat we op de motor zullen zitten. Het is ook gelijk de dag met het meeste aantal kilometers, namelijk ongeveer 360 kilometer. Het eerste gedeelte van deze dag is gelijk aan het laatste gedeelte van dag 2, maar dan zonder het offroad stuk. Dat dit gedeelte twee keer wordt gereden wordt niet als een nadeel ervaren. Integnedeel, al zou je elke dag dit moeten rijden dan zou het nog geeneens een straf zijn. Onder andere stond de Port de la Bonaigua ook weer op de planning. Geen modder of een politieauto die deze keer een beperkende factor was, wel de dichte mist. Wat waren we blij een bril met gele glazen bij ons te hebben. Zonder konden we met moeite twee motoren voor ons zien, met bril was zelfs de voorrijder (en nog verder) gewoon zichtbaar. Veel last hadden we zelf dus niet van de mist, maar het haalde het tempo wel behoorlijk omlaag en dat was toch wel zonde van zo’n mooie beklimming.

V Strom Adventure

Uitzicht op de afdaling (beklimming) van Port de la Bonaigua

Eenmaal over Port de la Bonaigua verdween de mist redelijk snel en maakte het zonnige zuiden haar naam waar. Op dit eerste gedeelte kwam voor ons wel een nadeel van het follow-up systeem naar voren: we moesten lange tijd wachten op de laatste rijder, waardoor we in ‘niemandsland’ belanden. Ruim 30 tot 40 kilometer kwamen we niemand tegen. Nu is de afspraak dat zolang je niemand ziet staan het gewoon rechtdoor gaan is, maar bij zo’n afstand ga je toch soms even aan jezelf twijfelen. Nu waren er niet veel afslagen en met de schitterende weg en omgeving – door een ravijn – hadden we ook wel snel een ‘ach, we zien wel’. Daarbij hadden we geluk ’s morgens goed opgelet te hebben bij de uitleg van de route van deze dag: we zagen de plaatsnaam Sort op de borden staan, en laat die nou net genoemd zijn ’s morgens. Toeval bestaat niet, laat daarom Sort nou net ‘geluk’ in het Catalaans betekenen. De Catalanen geloven zelf ook in dit toeval dan wel geluk. Bij de plaatselijke loterijverkoper stond een ellenlange rij.

WRC
De route loopt via de Zuidkant van de Pyreneeën terug richting de Middellandse Zee. Verschillende nationale parken worden doorkruist met verschillende soorten wegen. De één nog bochtiger dan de ander. Soms zijn de wegen breed en een andere keer zijn het smalle wegen. Maar welke het ook is, je kunt er maar geen genoeg van krijgen.

V Strom AdventureIn dit gedeelte wordt ook de WRC van Catalyña gehouden en de V-Strom Adventure gaat soms over dezelfde wegen die in de etappes zitten. De rally van Catalyña  staat bekend als één van de snelste asfaltrally’s van het wereldkampioenschap dus als je een beetje bekend bent met de rallysport weet je ook gelijk wat je kan verwachten.

Ook het landschap is op geen één moment hetzelfde. Van mist, nevel of donkere wolken is allang geen sprake meer dus de omgeving is ook zeer goed te observeren. Ook blijkt de meerwaarde van lokale kennis van de mensen van CROM van het gebied een groot pluspunt. Als we op een gegeven moment op een smalle, bochtige weg zitten waar veel grid ligt, wordt redelijk snel besloten om een andere route te kiezen. We liggen al aardig achter op schema en mede door de wegomstandigheden verliezen we nog teveel tijd. De andere weg doet trouwens qua omgeving en bochtenwerk niet onder voor de eerste optie.

V Strom Adventure

Als bij een stop wordt gezegd "Zó, die van jouw heb je echt vies gekregen!" kan ik dat alleen maar als compliment opvatten bij de V-Strom Adventure Tour