Zoeken

Test: Yamaha 2019 Waverunners

Go for it

20 november 2018
Wij bij Motorfreaks houden er wel van om iets ‘outside the box’ te doen. Dus als we dan worden gevraagd om af te reizen naar Portugal voor de presentatie van Yamaha’s vernieuwde Waverunner line-up, dan zeggen we daar geen nee tegen.

Normaal zou je denken ‘oh, een nieuw model, daar is vast een boel over te zeggen’. Maar dan moet je wel goed in de materie zitten. Een nieuwe motor, kom maar op. Een nieuwe auto; als je de specificaties leest kom je er wel uit. 

Nou heb ik twee jaar terug het privilege gehad om te mogen eh… om aanwezig te mogen zijn bij de presentatie van de WaveRunner collectie van dat jaar. Gloedjenieuw en dus reden genoeg om een heuse introductie voor te organiseren. Eigenlijk wel zo logisch, als het nieuw is, is een introductie op z’n plaats. Maar hoe moet je daar, als totale rookie, ooit iets zinnigs over zeggen? Het resultaat is bekend, dat was nog moeilijk. Maar de verschillen tussen de modellen onderling was des te beter merkbaar. Eigenlijk wel zo logisch, een FJR is ook niet hetzelfde als een MT-07 en zo moet je het binnen de WaveRunner lineup ook zien. Dat was ook echt zo, uiteindelijk. En zo kwam er dus toch een zinnige tekst uit de pen.

Maar dat was toén. Nu zijn we twee jaar later en Yamaha heeft sommige modellen een update gegeven, soms een extra model toegevoegd en voor de volledigheid een paar modellen die ongewijzigd doorgaan in het nieuwe jaar ook uit de kast getrokken. En ons losgelaten op zee.

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Yamaha