Zoeken

Test: Moto Morini Corsaro vs. KTM Superduke

BEESTEN

23 januari 2009
Inhoudsopgave
Test: Moto Morini Corsaro vs. KTM Superduke
2: Mooi was die tijd
3: En dat ging zo...
4: Inderdaad, zo ja.
5: Conclusie
6: Technische gegevens

IMG_5835A.jpg 

Béésten, dát zijn het! Onbeschoft, lomp, ongeciviliseerd, bruut, krachtig, geil, meesterlijk, en bovenal: FUN. Zomaar een paar woorden die te binnen schieten als ik het – recentelijk gearchiveerd - beeldmateriaal nog eens rustig op mijn laptop bekijk. De Moto Morini Corsaro1200, mijn Moto Morini Corsaro1200 notabene, en de KTM Superduke. Twee motoren gemaakt voor krachtpatsers en macho’s. Morini_KTM_S_11.jpgTwee motoren die je doordringend aankijken en je het gevoel geven snel naar huis, sabbelend op een fopspeen, onder moeders rok willen te kruipen. Twee motoren die niet alleen schreeuwen om aandacht, maar dat ook absoluut verdienen.

Toch wilde het er maar niet van komen om dit vergelijk verder uit te werken, niet in de laatste plaats dankzij de acht of negen (ik ben de tel inmiddels kwijtgeraakt) operaties die ik heb moeten ondergaan voor mijn Sinus Pilonidalis (nog steeds). Een aandoening die niet alleen maakte dat ik al veel te lang ‘arbeidsongeschikt’ vanaf de kantlijn moet toezien hoe de rest de ene na de andere vette fiets onder z’n hoede krijgt, maar daarnaast telkens maar niet in staat was deze test op papier te krijgen en het daarmee in de vergetelheid dreigde te geraken.

Tot afgelopen week, tijdens het archiveren, het beeldmateriaal weer de revue passeerde en alles in een keer weer boven kwam drijven, als ware het de dag van gisteren.

Tekst: Ed Smits
Foto’s: Ed Smits, Vincent Burger.