Zoeken

Introductie: Moto Guzzi Griso 8V

Introductie: Moto Guzzi Griso 8V

5 oktober 2007
Inhoudsopgave
Introductie: Moto Guzzi Griso 8V
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Het wachten is beloond

Moto_Guzzi_Griso_8V_066.jpg 

Nadat de motor vorig jaar tijdens de EICMA motorsalon in Milaan aan de wereldpers werd gepresenteerd was het angstvallig stil geworden rondom deze achtkleps aangedreven Moto Guzzi. Zo stil dat men zich ging afvragen of hij uberhaubt nog wel in productie zou worden genomen. Of was het stilte voor de storm? Probleem voor Moto Guzzi was echter dat de motor dusdanig goed was ontvangen dat men massaal aan de twee maal vierkleps Griso wilde, hetgeen vanaf dat moment (die presentatie op de EICMA) zondermeer aan de verkoopcijfers van de twee maal tweekleps Griso 850 en Griso 1100 was af te lezen. Tenminste, voor wat de Nederlandse markt betreft. Nederland is namelijk het land van de 'big-bikes' en dus wilde men massaal aan de 8V, die maar op zich liet wachten... en wachten... en wachten...

Moto_Guzzi_Griso_8V_GI1_7568.jpgNa meermaals een "we hebben vooralsnog geen idee wanneer de motor in productie zal worden genomen" te hebben moeten aanhoren van de importeur dreigde deze eigenzinnige Griso in de vergetelheid te raken, tot afgelopen week helderheid in zaken werd geschept middels... een telefoontje van diezelfde importeur. Of we tijd hadden om in het altijd fraaie Italie kennis te maken met de Griso 8V.

Aan het prachtige Lago di Como in het plaatsje Abbedia Lariana was de officiele introductie van de nieuwe Moto Guzzi Grisso 8V. En ze hadden het niet beter kunnen plannen. Terwijl in Nederland het de stront van de dijk afregende en al volop de nieuwe wintercollectie uit de kast wordt getrokken waren de omstandigheden in het Italiaanse Comomeer perfect: een buitentemperatuur van een graad of 23 (in oktober notabene) en een strelend zonnetje dat het asfalt al lekker op temperatuur had gebracht. Onder begeleiding van Guzzi fabriekstestrijder Cecco was een fraaie route van een kleine tweehonderd kilometer voor uitgezet, alwaar de 8V kon worden losgelaten. Een route die meer weg had van een testrijders' privecircuit, maar daarover later meer.

Tekst: Leon Nap
Foto's: Moto Guzzi