Zoeken

WSBK in 2015 naar Thailand

10 november 2014
Het WK Superbike maakt het volgend jaar haar debuut in Thailand, zo hebben WSBK organisator Dorna en de FIM op maandag in een persbericht laten weten. Het Chang International Circuit in Buriram zal de komende drie jaar gastheer zijn van de Thaise ronde van het WK Superbike, waarvan de eerste wedstrijd het weekend van 20-22 maart 2015 zal worden verreden.

Chang International_Circuit

Het compleet nieuw gebouwde circuit in Buriram is onlangs bezocht door vertegenwoordigers van de FIM en Dorna, die hun goedkeuring aan de homologatie procedure gaven en concludeerden dat zowel het circuit als de faciliteiten klaar zijn om het WSBK circus te kunnen verwelkomen.

Thailand is het 24e land dat door het FIM Superbike World Championship wordt aangedaan en is in meerdere opzichten strategisch erg belangrijk voor de Aziatische markt. Zoals we de afgelopen weken zelf konden ervaren is de ‘Big Engine Bike’ markt enorm aan het groeien, net als de interesse in wegrace motorsport.

De Thaise ronde van het WK Superbike komt niet als vervanging van, maar is een aanvulling op de 2014 kalender, die de komende week misschien nog verder zal worden uitgebreid. De definitieve 2015 WSBK kalender, die maximaal uit 15 ronden zal bestaan, zal op 18 november officieel bekend worden gemaakt.

Javier Alonso, Dorna WSBK Executive Director:
We zijn verheugd aan de kunnen kondigen dat de WSBK kalander met een Thaise ronde wordt uitgebreid, als duidelijk bewijs van ons doel nieuwe essentiële markten voor de motorindustrie aan te willen doen. De afgelopen twee jaar heeft het WSBK aanwezigheid in belangrijke markten verschaft: USA, Maleisië, Australië en Qatar en we zullen in deze richting blijven werken.

Newin Chidchob, Chang International Circuit President:
Het Chang International Circucit is gelegen in Buriram, een van de Noord-Oostelijke provincies van Thailand en kan tot 40.000 toeschouwers ontvangen. Het circuit is 4.554 meter lang, heeft 12 bochten en is voor de hoogste snelheden ontworpen. We kijken er naar uit om onze eerste motorrace te organiseren en zijn er trots op dat dit het eni FIM Superbike World Championship zal zijn.