Zoeken

WK Superbike volgend jaar 3 races per weekend

14 oktober 2018
Tijdens de twaalfde ronde van het WK Superbike in Argentinië hebben Dorna en de FIM een aantal updates voor 2019 aangekondigd. Meest ingrijpend is het nieuwe format, dat voor het eerst in de geschiedenis naar 3 races per weekend wordt uitgebreid.

Het verplaatsen van de eerste race van zondag naar zaterdag mag voor de kijkcijfers op tv een goede beslissing zijn geweest, maar voor de fans die veel geld voor een kaartje hebben betaald was de zondag een stuk minder aantrekkelijk. 

Dat hebben ze gelukkig bij Dorna ook ingezien en voor 2019 het format aangepast naar drie races per event: een race op zaterdag, gevolgd door een sprintrace en een normale race op zondag. 

De eerste race op zaterdag zal om 14:00 uur worden verreden, een uur later dan nu het geval is, over exact dezelfde afstand als nu. Het WK Superbike wordt vervolgens uitgebreid met een korte sprintrace om 11:00 uur, waarna het raceweekend om 14:00 uur wordt afgerond met race 3 voor het WK Superbike, opnieuw over de normale raceafstand. Het tijdschema geldt voor alle wedstrijden die binnen de CET tijdzone worden verreden. 

Dorna en de FIM werken momenteel samen met rijders, teams, fabrikanten, circuits, tv zenders en sponsoren om het beste format te kiezen voor volgend seizoen. Volgens Dorna belooft het nieuwe seizoen spannender dan ooit te azijn en voor de toeschouwers een compleet nieuwe ervaring. 

Daniel Carrera, WorldSBK Executive Director:
Een derde sprintrace introduceren in het WK Superbike voor 2019 is iets waar we lange tijd mee bezig zijn geweest, dus zijn we verheugd dat we het nu kunnen realiseren. We zijn gedreven om de fans elk jaar spannende races te bieden en we denken dat de toevoeging van een sprintrace aan de WK Superbike ervaring zal bijdragen. Momenteel wordt nog aan de laatste details gewerkt, we hopen binnenkort meer informatie naar buiten te kunnen brengen.