Zoeken

Tom Sykes verlengt contract met Kawasaki

20 juni 2016
De komende twee jaar verandert er niets in het Kawasaki KRT WK Superbike fabrieksteam. Nadat eerder het contract met Jonathan Rea was verlengd heeft Kawasaki Heavy Industries nu ook een nieuw tweejarig contract met Tom Sykes getekend.

Tom Sykes

Met Jonathan Rea als regerend wereldkampioen dik aan de leiding in de strijd om het 2016 kampioenschap zou je haast vergeten dat een belangrijk deed van het succes aan tweede man Tom Sykes te danken is. De 30-jarige coureur uit het Engelse Huddersfield ontwikkelde de 2011 ZX-10R tot een kampioenschap winnende machine, werd in 2013 wereldkampioen en was daarnaast in 2014 en 2015 vice-wereldkampioen.

Van de 76 keer dat Sykes in het WK Superbike op het podium stond waren er 75 voor Kawasaki. De enige keer dat Sykes op een andere machine naar het podium reed was in 2008 als wildcard van het Rizla Suzuki BSB Team tijdens de race op Brands Hatch. Van de huidige generatie heeft geen coureur meer pole positions gehaald, met 36 Superpoles heeft alleen Troy Corser in de geschiedenis van het WK Superbike meer Superpoles gehaald. Sykes heeft daarnaast 30 keer de snelste raceronde op naam gezet.

Tom Sykes:
Ik ben echt verheugd met KRT en KHI te hebben bijgetekend. Het is een geweldig gevoel om de komende twee jaar opnieuw van zulk een fantastisch team deel uit te maken. We hebben dit seizoen al de mogelijkheden van de nieuwe SX-10R laten zien en er zit nog veel potentie in de fiets. Ik durf wel te stellen dat we het beste pakket hebben in het Superbike kampioenschap en wil KHI danken voor hun aanhoudende steun aan mij als rijder. Ik ben nu al zeven jaar bij het team en dus was het logisch dat we de relatie zouden voortzetten. Te blijven werken met mijn toegewijde crew - Marcel, Danilo, Mattia, Raul, Tambu en Ruben is onbetaalbaar, daar ze door iedereen worden gezien als neusje van de zalm in de WorldSBK paddock. Ik krijg zo veel steun van briljante fans en gepassioneerde Kawasaki rijders, en dat heeft ook meegespeeld in mijn beslissing. Een ander belangrijk iets is het ontwikkelingsprogramma voort te blijven zetten, voor de straatfiets en de racemachine, wat voor mijn gevoel in elkaar is geïntegreerd. Het technische aspect van werken met het team en KHI is zeer bevredigend voor mij, niet alleen de successen op de baan.

Steve Guttridge, Racing Manager Kawasaki Europe:
Tom is in ons Kawasaki WorldSBK project opgegroeid, en omgekeerd. De combinatie van Tom en crew chief Marcel Duinker en data-analist Danilo Casonato, samen met de rest van het geweldige team, is van ongekende waarde geweest voor het succes van onze ZX-10R en de algemene feedback van het model gedurende de laatste seizoenen. Beide partijen waarderen ogenschijnlijk hun relatie en het voortdurende potentieel van die relatie ten zeerste. Ales on ogenschouw nemend zijn we uiteraard erg blij dat Tom de komende twee jaar bij ons blijft.