Zoeken

Qatar aan 2014 SBK kalender toegevoegd

1 augustus 2014
Het WK Superbike seizoen zit momenteel al midden in z’n lange zomerstop, maar nu pas is eindelijk de definitieve kalender bekend gemaakt. De wedstrijd in Zuid-Afrika gaat definitief niet door, terug op de kalender is het circuit van Qatar waar voor het eerst onder kunstlicht zal worden geracet.

Ciruit Losail by night

Door Dorna en de FIM is gisteren officieel bekend gemaakt dat een nieuwe deal met het circuit van Losail is gemaakt voor het WK Superbike. Op het in de woestijn van Qatar gelegen circuit werd vanaf 2005 al vijf jaar geracet, waarna het van de kalender verdween. In navolging van de MotoGP zal de afsluiter van het 2014 WK Superbike seizoen op 2 november onder kunstlicht worden verreden.

Ondanks de definitieve toevoeging van het circuit van Qatar zal het SBK circus na de zomerstop nog slechts drie circuits aandoen. Eerder moest als gevolg van de sancties die Rusland is opgelegd de voor 21 september geplande ronde op de Moscow Raceway worden geschrapt en naar nu bekend is gemaakt zal het SBK dit jaar ook niet naar Zuid Afrika gaan.

Ondanks verwoede pogingen van de lokale promotor GAS Sport voldoet het circuit momenteel nog niet aan de veiligheidseisen die door Dorna worden gesteld. Door Dorna wordt momenteel naar een vervanger gezocht, maar de kans is groot dat het bij het huidige Jerez, Magny Cours en Qatar blijft.