Zoeken

Kawasaki rondt 2-daagse test Aragon af

5 februari 2016
Jonathan Rea en Tom Sykes hebben de laatste wintertesten op Europees grondgebied ter voorbereiding op het nieuwe seizoen afgerond. Op het Spaanse circuit Motorland Aragon werd de set-up van de nieuwe ZX-10R verder verbeterd.

Tom Sykes_Aragon

Vanwege sterke winden was de eerste dag geen actie op de baan te ontdekken, maar de coureurs maakten van de gelegenheid gebruik om hun persoonlijke voorkeur qua machine set-up af te maken en de data die afgelopen week in Jerez was vergaard nog eens te analyseren.

De monteurs maakten in de tussentijd van de gelegenheid gebruik om de 2016 spec machine af te bouwen, met onderdelen die vers uit Japan waren ontvangen. Tom en Jonathan gingen tegen de middag van dag twee de baan op, nadat de baan was opgewarmd.

Sykes reed dezelfde tijden als in het 2015 raceweekend en was daarover aangenaam verrast. Ten opzichte van de test in Jerez was de machine van Sykes verbeterd. Jonathan Rea verbeet daarentegen een griepje, maar was desondanks sterk en vond een goede setting voor wat betreft het karakter van het motorblok en de vering.

Het Europese testschema is nu afgerond, wat nog rest voor aanvang van het nieuwe seizoen is de officiële tweedaagse wintertest in Phillip Island, welke start op 22 februari.