Zoeken

GRT Yamaha met Melandri en Cortese naar WK Superbike

9 november 2018
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: GRT Yamaha maakt het volgend jaar de overstap naar het WK Superbike met fabrieksondersteuning van Yamaha. Als rijders heeft het team gekozen voor WK Supersport wereldkampioen Sandro Cortese en Marco Melandri.

Al maanden ging in de paddock het hardnekkige gerucht dat GRT Yamaha met ondersteuning van Yamaha de overstap naar het WK Superbike wilde gaan maken en dat Marco Melandri interesse in het team zou hebben getoond, na bij Ducati aan de kant te zijn gezet. 

Volgens de eerste geruchten zou GRT Yamaha echter de overstap naar het WK Superbike gaan maken met het complete WSS Team, dus inclusief de rijders Sandro Cortese en Lucas Mahias, waardoor Melandri achter het net zou vissen, maar naar nu bekend is gemaakt is GRT Yamaha toch voor Cortese en Melandri gegaan.

Voor GRT Yamaha komt de overstap naar het WK Superbike na twee succesvolle seizoenen in het WK Supersport, waar het in 2017 de titel in de wacht wist te slepen met Mahias en in dit jaar met Cortese, met Mahias de vice-wereldkampioen. GRT Yamaha won beide seizoenen de Team titel en de constructeurstitel. 

GRT Yamaha mag het komende seizoen weliswaar de nieuwkomer zijn in het WK Superbike, maar heeft met Melandri en Cortese wel twee zeer ervaren coureurs in huis voor wat betreft het racen met zowel productiemotoren als prototypes. Deze ervaring zal het team goed kunnen gebruiken om aan de nieuwe raceklasse en de YZF-R1 te kunnen wennen. Voor Melandri is de R1 bovendien geen onbekende, in 2011 - zijn eerste jaar in het WK Superbike - reed hij al voor het Yamaha World Superbike Team. 

Voor Sandro Cortese zal het komende seizoen zijn eerste in het WK Superbike zijn, maar ook hij heeft inmiddels flink wat ervaring. De 28-jarige Duitser scoorde vijf overwinningen en 10 podiums op weg naar de allereerste Moto3 wereldtitel in de geschiedenis. Zijn overstap naar de Moto2 verliep minder succesvol, waardoor hij na 5 jaar in 2018 de overstap maakte naar GRT Yamaha in het WK Supersport en in Qatar tot wereldkampioen werd gekroond.