Zoeken

Dorna overweegt Supersport 300 raceklasse

29 december 2014
Dorna overweegt het WK Superbike uit te breiden met een Supersport 300 raceklasse. De Spaanse organisator is hiertoe met verschillende motorfabrikanten in gesprek.

Kawasaki 2014_Ninja_300_2992
Dat je met een 300-tje knetterleuke dingen kunt doen weten wij sinds ons vergelijk tussen de RC390 en Ninja 300 alles van

Nu er in Europa langzamerhand een markt voor lichte 300 Supersports voor het A2 motorrijbewijs aan het ontstaan is speelt Dorna met het idee om deze motoren naar het WK Superbike te brengen. Met de nieuwe raceklasse wil Dorna een goedkope raceklasse creëren die als doel heeft nieuw talent te ontwikkelen.

De raceklasse zal niet alleen openstaan voor motoren als de Honda CBR300R, de Kawasaki Ninja 300 en de Yamaha YZF-R3, maar ook de KTM RC390 die over een grotere cilinderinhoud beschikt. De KTM, Kawasaki en Yamaha staan op papier qua performance het dichtst bij elkaar, enkel de Honda is met slechts 28 pk het minst competitief.

Statement Dorna:
Tijdens een meeting op 16 december 2014 heeft de Superbike Commissie goedkeuring verleend om een werkgroep samen te stellen waaraan elke geïnteresseerde fabrikant kan participeren om een nieuwe raceklasse op instapniveau op te zetten. De raceklasse zal worden gebaseerd op de nieuwe Supersport 300 motoren en verschillende cilinderinhouden en configuraties omvatten, met als doel een goedkoop platform te creëren om nieuw talent te ontwikkelen.