Zoeken

Alex Lowes verlengt contract met Cresent Suzuki

25 september 2014
Alex Lowes blijft het komend seizoen bij het Voltcom Cresent Suzuki Team. De huidig Brits Superbike kampioen had dit jaar een nogal turbulente start van zijn Rookie seizoen, maar is ervan overtuigd zijn getoonde progressie in zijn tweede jaar door te kunnen zetten. Wie teamgenoot van Lowes wordt is niet bekend, in de wandelgangen wordt de naam van Randy de Puniet genoemd.

Alex Lowes Cresent Suzuki

Je zou het misschien niet zeggen, maar Alex Lowes heeft het in zijn rookie WK Superbike seizoen nog geeneens zo verkeerd gedaan. De tweelingbroer van 2013 WK Supersport wereldkampioen Sam Lowes staat weliswaar ‘slechts’ op de 11e plaats, maar voert wel het Rookie kampioenschap aan en heeft met de beduidend langzamere Suzuki al twee podiumplaatsen en twee snelste rondetijden gerealiseerd.

Lowes is ervan overtuigd dat zijn progressie op de Suzuki GSX-R1000 hem in staat zal stellen het volgende seizoen een constante factor in het voorveld te zijn. De Britse coureur is erop gebrand terug te keren naar de circuits die dit jaar allemaal nieuw voor hem waren en die onderdeel waren van het leerproces.

Alex Lowes:
Mijn eerste jaar met Voltcom Cresent Suzuki in het WK Superbike is niet gemakkelijk geweest, maar alles met alles is het geweldig geweest. Je leert veel over jezelf en het team wanneer dingen niet gaan zoals je wilt en op dit moment weten we exact waar we moeten verbeteren, zowel op als buiten de baan. Ik geniet echt weer van het rijden, na een aantal flinke blessures in het begin van het seizoen te hebben gehad. Ik kijk er naar uit mijn progressie door te zetten en het volgend seizoen constanter te zijn.