Zoeken

Schotman wint RC Cup wedstrijd Battle of the Nations

13 oktober 2015
Op het Asser TT-circuit afgelopen weekend de Battle of the Nations verreden. Naast trainingen en wedstrijden was er veel entertainment voor jong en oud. Het talrijk opgekomen publiek genoot dan ook met volle teugen van het gevarieerde programma.

KTM RC_Cup_5347

De KTM Junior Cup rijders traden op zaterdag twee keer aan voor hun kwalificatietrainingen. Robert Schotman trainde zich weliswaar naar de pole positie maar met name Joep Overbeeke, Djim Ulrich, Dennis van Melzen, Bram Lambrechts, Glenn van Straalen, Sasha de Vits en Finn de Bruin lieten al zien dat zij zich niet zonder slag of stoot gewonnen zouden gaan geven.

De race werd wederom een heerlijk spektakel. Robert Schotman en Glenn van Straalen kwamen als eersten uit de openingsronde maar de rest was niet ver weg. Na enkele ronden wist zich een groep van zes rijders af te scheiden. Naast Schotman en van Straalen bestond die groep uit de Vits, de Bruin, van Melzen en Ulrich.

Helaas kwamen halverwege de race Dennis van Melzen en Djim Ulrich met elkaar in aanraking waarbij beiden onderuit gingen. Dennis en Djim konden beiden de motor weer oprapen en verder rijden maar een topklassering zat er voor beiden niet meer in.
Door het wegvallen van Ulrich en van Melzen bleven er vier rijders over in de strijd om de overwinning. Sasha de Vits en Robert Schotman deden het meeste kopwerk maar Finn de Bruin en Glenn van Straalen waren nooit ver weg.

Robert Schotman ging als leider de laatste ronde in en liet zich in de laatste ronde ook niet meer verrassen. De leider in de tussenstand om het kampioenschap kwam als eerste uit de beroemde Geert Timmer bocht en pakte een prima overwinning. Sasha de Vits kwam als tweede over de finish gevolgd door Glenn van Straalen, Finn de Bruin en Joep Overbeeke. Alle vijf genoemde rijders komen uit in de juniorencategorie.

Bram Lambrechts finishte de race op de zesde plaats en mocht daarmee als eerste senior naar het podium. Bram werd op dat podium terzijde gestaan door gastrijder Bob Withag. Bob is oud Nederlands Kampioen Superbike en reed deze race mee op uitnodiging van enkele motorbladen waarvoor Withag een artikel zal schrijven over zijn belevenissen tijdens deze wedstrijd. Derde senior werd Ferry van de Zalm die de race als negende wist te finishen.

Robert Schotman deed met deze overwinning uitstekende zaken in de tussenstand voor het kampioenschap. Met nog twee races te gaan heeft Schotman een voorsprong van 28 punten op Djim Ulrich. Finn de Bruin staat derde met 42 punten achterstand op Robert Schotman. Bram Lambrechts heeft de beste papieren om senior kampioen te worden.