Zoeken

JmcFGuinness en Cummins tekenen voor Jackson Racing Team voor IOMTT

8 januari 2015
John McGuinness en Conor Cummins zijn dit jaar Honda’s hoop in bange dagen in het populaire Road Racing kampioenschap. De ‘Morecambe Missile’ en ‘Ramsey Rocket’ nemen met de Honda CBR1000RR Fireblade SP deel aan de Isle of Man TT en North West 200. Daarnaast staat ook het Endurance World Championship op het program.

Mc Guinness_Cummins_Honda

Na jaren direct voor Honda UK te hebben geracet gaat 20-voudig Isle of Man TT winnaar John McGuinness dit jaar zijn debuut maken in het Jackson Racing Team, dat de status van officieel fabrieksteam heeft gekregen met ondersteuning van de Britse importeur. Cummins reed het afgelopen jaar voor het in Preston gevestigde team.

Naast de CBR1000RR Fireblade SP zal in het Road Racing kampioenschap ook met de CBR600RR in de Supersport klasse worden gereden, waarmee McGuinness dus afscheid neemt van het Padgetts Honda Team waarmee hij de afgelopen jaren in de Supersport klasse uitkwam. Naast de Isle of Man TT en North West 200, de twee grootste en belangrijkste evenementen op de Road Racing kalender, zal Conor Cummins ook in actie komen tijdens de Manx Grand Prix, het derde evenement van de ‘grote drie’.

Het door de gebroeders Alan jr. en Andy gerunde Jackson Team heeft haar pijlen dit jaar ook op het Endurance World Championship gericht, waar McGuinness en Cummins door derde rijder Dan Steward, 2012 TT Privateers kampioen, zullen worden vergezeld.

Zowel McGuinness als Cummins hebben ruime ervaring in het EWC. De 42-jarige McGuinness reed van2011 tot 2013 voor het Honda TT Legends team, terwijl de 28-jarige Cummins eerder al aan zowel de Bol d’Or als de Le Mans 24-uurs race deelnam.