Zoeken

Ian Lougher rijdt Suter MMX500 in 2016 IOMTT

19 februari 2016
Isle of Man TT veteraan Ian Lougher zal dit jaar de Suter MMX500 gaan rijden tijdens de Isle of Man TT, zo heeft de Zwitserse constructeur bekend gemaakt. In de komende drie jaar moet de tweetakt racer competitief worden gemaakt.

Ian Lougher
Vlnr: Alessandro Giussani (constructeur MMX500), Asa Lougher, Ian Lougher en Eskil Suter

Tijdens de recente aankondiging dit jaar aan de Isle of Man TT deel te zullen gaan nemen had Suter al aangegeven op zoek te zijn naar een ervaren rot om de MMX500 te besturen. En ervaren is de nu 53-jarige Lougher zonder meer; de coureur uit Wales was bijna dertig jaar actief op de Mountain Course tussen 1984 en 2013, schreef 10 wedstrijden op naam en vergaarde in totaal 126 sterren, het hoogste aantal replica’s ooit aan een coureur toegewezen.

Na afloop van de 2013 Senior TT beëindigde Lougher zijn TT carrière, hoewel hij wel actief bleef in de Classic TT, waar hij in 2014 de Bennets 500cc wedstrijd en de Formula 2 classic TT won. Het afgelopen jaar was hij hard op weg zijn 500cc Classic TT titel te verdedigen, maar een 30 seconden tijdstraf vanwege te hard rijden in de pitstraat deed hem de das om. Lougher zal worden herenigd met een oude rivaal uit het 1991 250cc Europees kampioenschap, Eskil Suter, tegenwoordig CEO van Suter Racing.

Ian Lougher:
Ik was meteen erg enthousiast over de manier waarop Suter het project aanpakt. Ondanks de vele emoties die met een project als dit verweven zijn weet Suter Racing het objectief en professioneel te benaderen, en dat is de enige manier als je wilt racen op het TT circuit.
We willen de MMX500 de komende drie jaar zo goed mogelijk leren kennen en stap voor stap de TT tackelen, voordat we echt competitief kunnen zijn. Het klink misschien vreemd uit de mond van een oude man, maar je kunt altijd iets nieuws leren op het eiland Man. Ik denk echter dat de toeschouwers vanaf het moment go een spektakel te wachten staat.