2014 Ulster GP: Guy Martin wint Dundrod 150 Superbike

15 augustus 2014
Op het eiland Man zat een overwinning er ook dit jaar niet in, maar op het Dundrod circuit heeft Guy Martin zijn twaalfde overwinning in de Ulster Grand Prix gescoord. De 32-jarige coureur uit Kirmington won de Dundrod 150 Superbike race, voor de Nieuw-Zeelander Bruce Anstey. Michael Dunlop maakte op twee seconden afstand het podium compleet.

Guy Martin 2014 Dundrod 150 Ulster GP

De Ulster Grand Prix behoort in het Verenigd Koninkrijk samen met de Northwest 200 en de Isle of Man TT tot de belangrijkste en meest populaire straatraces aan de andere kant van het kanaal. Het 11,91 km lange circuit, dat 25 bochten telt, staat met een gemiddelde snelheid van 133,949 mijl per uur (215,57 km/u) - een record dat sinds 2010 op naam van Bruce Anstey staat, te boek als het snelste circuit ter wereld.

Net als bij de Northwest 200 wordt op het Dundrod circuit ook met een normale startopstelling gestart, in tegenstelling tot de Isle of Man TT waar elke 10 seconden een coureur van start mag gaan. In de kwalificatie had Guy Martin al de snelste tijd op de klokken gezet en mocht daardoor van de pole positie vertrekken, op de eerste rij geflankeerd door Bruce Anstey en de gebroeders Michael en William Dunlop.

Vijf ronden lang ging het gevecht om de overwinning tussen Bruce Anstey en Guy Martin. Martin nam direct kopstart in de race, maar Anstey dook direct in het achterwiel van de Tyco Suzuki coureur. Het duo werd op enkele seconden gevolgd door Dean Harrison op de MSS Kawasaki, William en Michael Dunlop (Tyco Suzuki en BMW Motorrad) en Lee Johnston op de Pirtek Honda Fireblade.

In de vierde ronde nam Anstey de leiding in de race, maar Martin zette met een snelste rondetijd van 133.313 mijl per uur een zinderende laatste ronde neer, ging Anstey weer voorbij en werd met een minimaal verschuil van tweetiende seconde als winnaar afgevlagd. Op tweeënhalve seconde van Martin en Anstey werd Michael Dunlop als derde afgevlagd. De BMW Motorrad coureur wist in de laatste ronde afstand te nemen van Dean Harrison en Lee Johnson. William Dunlop lag in de tweede ronde nog op de derde plaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats.