Zoeken

Suzuki bevestigt 2-jarig contract Joan Mir

11 juni 2018
Het was al een tijdje een publiek geheim, maar nu heeft Suzuki het officieel bevestigd: Joan Mir maakt het volgend seizoen de overstap naar de MotoGP met Team Suzuki ECSTAR, voor het 2019 en 2020 seizoen, en wordt de nieuwe teamgenoot van Alex Rins.

Joan Mir is de laatste in de lange lijst van aanstormend Spaans talent die het komende seizoen de overstap naar de MotoGP mag maken. De 20-jarige coureur uit Palma de Mallorca was het afgelopen seizoen dominant in de Moto3, waar hij met bijna 100 punten verschil tot wereldkampioen werd gekroond, en maakte dit seizoen de overstap naar de Moto2 met Marc VDS als teamgenoot van Alex Marquez.

Het contracteren van Joan Mir als teamgenoot van Alex Rins was volgens Suzuki een kwestie van het voortzetten van Team Suzuki's filosofie constant op zoek te zijn naar jong talent om ze te verwelkomen en helpen te laten groeien. Na twee jaar ervaring met de GSX-RR en een nieuw contract van twee jaar op zak, kan Alex Rins als peiler van het Suzuki MotoGP project worden gezien, en zijn ervaring zal volgens Suzuki ook voor de jonge Joan Mir nuttig zijn om zo snel mogelijk bekend te raken met het team, de machine en de MotoGP klasse.

Davide Brivio - Team manager:
Joan Mir is slechts 20 jaar oud en nu al wereldkampioen. Met een indrukwekkende 10 overwinningen het afgelopen jaar heeft hij al laten zien over talent te beschikken. Hij is fel, hij is grappig, hij is aardig en hij kan erg snel zijn. En dat zijn alle karaktereigenschappen die we zoeken in een jonge rijder die zich bij ons aan wil sluiten, niet alleen voor het prestige van een fabrieksteam in de MotoGP, maar vooral omdat hij in ons project gelooft. Met hem praten realiseerde ik me hoe fris hij tegen dingen aankijkt en hoezeer hij van ons project houdt en daar graag onderdeel van wil zijn. Hij rijdt nu in de Moto2 klasse en we willen dat hij van dat kampioenschap geniet, maar we staan ook te trappelen om met hem te gaan werken en hem zijn debuut zien maken in de MotoGP. We geloven in hem.